چرا گوشی هنگ می کند؟
هنگ کردن گوشی موبایل که به معنی تاخیر در اجرای نرمافزارهای آن است، برای اغلب کاربران اتفاق میافتد. در واقع بسیاری از کاربران هنگام اجرای یک بازی یا اپ، وبگردی، دانلود و موارد دیگر با فریز صفحه گوشی روبرو میشوند. فرقی هم نمیکند سیستم عامل گوشی شما اندروید باشد یا IOS، به هر حال دستگاه موبایلتان احتمال دارد هنگ کند. البته اگر گوشی موبایل شما به صورت مداوم هنگ میکند باید به فکر رفع مشکل آن باشید. در صورتی که اخیرا گوشی شما زیاد هنگ میکند در این مقاله میتوانید با دلایل و راهکارهای رفع آن آشنا شوید.
۸ دلیل عمده هنگ کردن گوشی چیست؟
وقتی گوشی موبایل شما هنگ میکند یعنی دچار یک مشکل نرمافزاری شده است و البته این مشکلات دلایل مختلفی میتواند داشته باشد. رایجترین دلایل هنگ کردن گوشی عبارتند از:
۱. ویروسی شدن دستگاه
یکی از مهمترین دلایل هنگ کردن گوشی موبایل، ویروسی شدن محتویات آن یا خود کارت حافظه است. ویروسی شدن گوشی موبایل احتمال دارد در اثر یک فایل آلوده اتفاق بیفتد. در هر صورت برای جلوگیری از این مشکل بهتر است یک آنتیویروس مناسب روی گوشی خود نصب کنید و از سلامت سختافزار آن مطمئن شوید.
۲. کم بودن فضای حافظه ذخیره سازی
کمبود حافظه در گوشی موبایل نیز میتواند منجر به هنگ شدن آن شود. فایلهایی مانند فیلم، بازی و عکس فضای زیادی را در گوشی موبایل اشغال میکنند و شما در نهایت با مشکل هنگ کردن مداوم دستگاهتان روبرو میشوید. پس در صورتی که حافظه گوشیتان پر شده است، فایلهای اضافی را پاک کنید و آن را خالی نمایید.
۳. فعال بودن دانلود خودکار
دانلود خودکار برنامهها، موجب اشغال فضای حافظه گوشی و البته کاهش سرعت آن شده و این موارد به نوبه خود منجر به هنگ کردن گوشی میشوند. از طرف دیگر در بعضی از گوشیهای اندرویدی، دانلود خودکار به صورت پیشفرض فعال میشود و در نتیجه باید این قابلیت را غیرفعال نمایید.
۴. باز بودن همزمان چندین برنامه
یکی از قابلیتهای گوشیهای هوشمند، پشتیبانی از باز کردن همزمان چند برنامه مختلف است. اما در صورتی که رام یا حافظه کش گوشی شما کم باشد منجر به هنگ کردن گوشی میشود.
به عنوان مثال وقتی حافظه کش شما ۴ گیگابایت است حدود ۱ گیگابایت آن در اشغال سیستم عامل میباشد؛ اما در صورتی که همزمان ۷ یا ۸ برنامه را همزمان باز کنید، حافظه شما شروع به پر شدن میکند. با پر شدن حافظه کش نیز گوشی کند میشود و هنگ میکند.
۵. بروزرسانی نکردن سیستم عامل گوشی
یکی دیگر از عوامل هنگ کردن گوشی، استفاده از نسخه قدیمی سیستم عامل است. در صورتی که سیستم عامل گوشی خود را آپدیت نکنید و از نسخه قدیمی استفاده کنید، گوشیتان مدام هنگ خواهد کرد. بهتر است همیشه سیستم عامل گوشی خود رابهروز نگهدارید تا از هنگ کردن آن جلوگیری شود.
۶. گرم شدن بیش از حد
استفاده مداوم از گوشی در حالی که داغ شده است میتواند منجر به هنگ شدن آن شود. به طور کلی گرمای گوشیهای هوشمند باید بین ۳۵ تا ۳۸ درجه سانتیگراد باشد و در صورتی که دمای آن بالاتر از حد طبیعی باشد منجر به مشکل هنگ کردن میشود.
۷. تمام شدن عمر مفید قطعات سخت افزار گوشی
عوامل متنوعی مانند شرایط نگهداری و کیفیت قطعات روی عمر مفید گوشی تاثیر میگذارد و با تمام شدن عمر مفید گوشی، سختافزار آن دچار مشکلات مختلفی میشود. یکی از مشکلاتی که در اثر تمام شدن عمر مفید قطعات گوشی با آن روبرو میشوید، هنگ کردن تلفن همراه است.
۸. لانچرها یا تمهای دانلودی
لانچرها یا تمهای دانلود که برای گوشیهای مختلف طراحی میشوند، یکی از ابزارهای مورد کاربران گوشیهای موبایل است. اگر از علاقمندان لانچرها هستید، بهتر است بدانید آنها از جمله عوامل کند شدن گوشی موبایل و هنگ کردن آن هستند. در واقع لانچرها هم در سیستم عامل گوشی اختلال ایجاد میکنند و هم فضای زیادی از حافظه رام را اشغال میکنند. پیشنهاد میکنیم به هیچ وجه سراغ دانلود و اجرای لانچرها نروید.
۶ راهکار برای حل مشکل هنگ کردن گوشی
در قسمت قبل با دلایل عمده هنگ کردن گوشی آشنا شدید، حالا به ۷ راهکاری میپردازیم که با آنها میتوانید مشکل هنگ کردن گوشی را رفع کنید. این راهکارها شامل موارد زیر هستند:
۱. حافظه پنهان (کش) برنامهها را پاک کنید
همه برنامههایی که روی گوشیتان نصب میکنید، بخشی از حافظه گوشی به نام حافظه پنهان را پر میکنند. حتی هنگامی که در برنامه تلگرام تصویر پروفایل یکی از مخاطبان را باز مشاهده میکنید، این تصویر در حافظه پنهان تلگرام ذخیره میشود. در نتیجه به مرور زمان با افزایش حجم حافظه کش برنامهها، فضای قابل توجهی از حافظه داخلی اشغال میشود. توصیه میکنیم گهگاهی حافظه پنهان برنامهها را پاک کنید تا از پر شدن حافظه داخلی و هنگ کردن گوشی جلوگیری نمایید.
۲. برنامههای مشکوک را حذف نصب کنید
یکی از کارهایی که میتوانید برای جلوگیری از هنگ کردن گوشی انجام دهید، دانلود برنامه از سایتهای معتبر است. برنامههایی که از سایتهای نامعتبر دانلود میشوند دارای ویروسهایی هستند که بر عملکرد دستگاه تاثیر منفی میگذارند. بنابراین بهتر است برنامههای مشکوک را پاک کنید.
۳. از آنتی ویروس استفاده کنید
همانطور که پیشتر اشاره کردیم ویروسها از عوامل مهم هنگ کردن گوشی هستند و به طور کلی اثر مخربی روی عملکرد گوشی دارند. به همین دلیل برای خلاص شدن از شر ویروسها باید روی گوشی خود آنتی ویروس نصب کنید. برای پیدا کردن آنتیویروس مناسب به Google Play بروید، در نوار جستجوی آن Antivirus را تایپ کنید و بعد برنامه ضد ویروس پیشنهادی را دانلود کنید.
۴. خودداری از اجرای بازیهای سنگین در ساعات طولانی
انجام بازیهای سنگین به مدت طولانی نه تنها فضای حافظه گوشی را به مقدار زیادی اشغال میکند بلکه تاثیر منفی روی عملکرد آن دارد. بنابراین توصیه میکنیم از بازی در گوشیهایی با رم کم خودداری کنید و در گوشیهایی با رم زیاد از بازی به مدت طولانی پرهیز کنید.
۵. فایلهای بدون استفاده را حذف نمایید
نگهداری فایلها و برنامههای بدون استفاده علاوه بر اشغال فضای ذخیرهسازی بر عملکرد آن هم تاثیر منفی میگذارد. یکی از پیامدهای منفی نگهداری تعداد زیادی فایل و برنامه بدون استفاده، هنگ کردن گوشی است. بهتر است فایلها و برنامههای بدون استفاده را از روی گوشی خود پاک کنید تا هم فضای آزاد داشته باشید و هم دستگاهتان از عملکردی بهتر برخوردار باشد.
۶. گوشی خود را Reset کنید
در صورتی که راهکارهای بالا را امتحان کردید اما گوشی شما همچنان هنگ میکند بهتر است آن را ریست کنید. با انجام Factory reset، گوشیتان به تنظیمات کارخانه بر میگردد و مشکل هنگ کردن آن حل میشود. البته ریست باعث پاک شدن فایلهای روی گوشی میشود و بنابراین قبل از این کار باید از اطلاعات روی آن بکاپ بگیرید.
بدون دیدگاه