تفاوت حافظه رم و رام چیست؟
حافظه رم و رام دو واژهای هستند که هنگام خرید گوشی احتمالا آنها را شنیدهاید و با این سوال مواجه شدهاید که این دو چیستند و چه تفاوتی دارند؟ ما در این مقاله قصد داریم به بررسی حافظه رم و رام در گوشی بپردازیم و تفاوتهای آنها را توضیح دهیم. در این مقاله با ما همراه باشید تا جواب همه سوالات خود درباره حافظه رم و رام را دریافت کنید.
رم گوشی چیست؟
رم (Ram) مخفف عبارت انگلیسی random access memory است. برای اینکه بتوانید نقش رم در گوشی را درک نمایید ابتدا باید با قطعات دیگر یعنی پردازنده و هارد آشنا شوید.
به طور کلی پردازنده گوشی، اطلاعات مورد نیاز خود را از هارد دریافت میکند اما این کار به زمان زیادی نیاز دارد؛ در نتیجه برای اینکه پردازنده بتواند اطلاعات را با سرعت بالایی پردازش کند، یک حافظه رم به آن افزوده میشود. در واقع نسخهای از اطلاعات در حال اجرا به صورت موقت روی حافظه رم ذخیره میشود تا در صورت لزوم، پردازنده با سرعت بالاتری به آنها دسترسی داشته باشد. به همین دلیل گوشیهایی که حافظه رم بیشتری دارند، از عملکرد بهتری برخوردارند و البته قیمتشان نیز بیشتر است.
در کل بالا بودن ظرفیت رم منجر به بالا بودن سرعت گوشی نمیشود بلکه موجب بهبود عملکرد آن میشود؛ بنابراین توصیه میکنیم در صورت امکان گوشی با ظرفیت رم بالاتری را بخرید. در حال حاضر اغلب گوشیها حداقل دارای ۴ گیگابایت رم هستند و البته بعضی از گوشیهای پرچمدار از رم ۱۶ گیگابایتی برخوردارند.
رام گوشی چیست؟
رام (ROM) مخفف عبارت انگلیسی Read Only Memory به معنی حافظه فقط خواندنی است که اطلاعات روی آن فقط برای خواندن هستند. در حافظه رام برعکس حافظه رم، امکان حذف و تغییر اطلاعات ذخیره شده وجود ندارد و اطلاعات موجود در این حافظه توسط شرکت سازنده بر روی آن ریخته میشود. حافظه رام درهمه مادربردها مانند گوشی، کامپیوتر و لپتاپ به کار برده میشود و وظیفه آن نگهداری و اجرای تعدادی از دادههای پیش فرض میباشد.
در حقیقت اطلاعات مربوط به لودینگ سیستم عامل در حافظه رام ذخیره میشود و امکان تغییر آن توسط کاربر وجود ندارد. احتمالا بسیاری از شما با این سوال روبرو شدهاید که فرق رام اصلی با رام گلوبال و رام کاستوم چیست؟ در جواب این سوال باید بگوییم بیشتر شرکتهای سازنده، گوشیهای خود را برای فروش در منطقه ویژهای تولید میکنند و در نتیجه رام پیشفرض نصب شده روی آنها متفاوت میباشد. رام گلوبال در گوشیها به معنای بازار جهانی بوده و رام اصلی نیز همان رام اورجینال است. از طرف دیگر رامهای کاستوم یا به عبارت دیگر رامهای شخصی سازی شده نیز تولید میشوند که کمی ظاهر گوشی را از حالت پیشفرض دور مینمایند.
تفاوت رم و رام در گوشی
در بخشهای قبلی مقاله به بررسی حافظههای رم و رام پرداختیم و کاربرد آنها را در گوشی توضیح دادیم. حال در این قسمت تفاوتهای رم و رام را در گوشی موبایل بررسی میکنیم. مهمترین تفاوتهای رم و رام گوشی عبارتند از:
- اطلاعات بر روی حافظه رم به صورت موقت ذخیره میشوند و با خاموش شدن گوشی، اطلاعات روی آن از بین میروند. این در حالی است که اطلاعات روی رام به صورت دائمی روی آن ذخیره میشوند.
- اطلاعات روی رم به سادگی تغییر میکند و در هر لحظه دیتای جدیدی به آن منتقل میشود. در صورتی که اطلاعات روی رام فقط چند بار و فقط توسط سازندگان تغییر میکند.
- یکی دیگر از تفاوتهای مهم رام و رم مربوط به سرعت آنهاست. به طور کلی سرعت حافظه رم بسیار بیشتر از رام است و به همین دلیل برخی اطلاعات رام به صورت موقت میتوانند داخل رم کپی شوند.
- ظرفیت حافظه رم، امکان افزایش تا چندین گیگابایت را دارد اما ظرفیت حافظه رام از چند گیگابایت فراتر نمیرود.
- حافظه رم با سی پی یو تعامل میکند و عملکرد آن را بهبود میدهد، در حالی که حافظه رام، کار فراخوانی اطلاعات پیش از ورود به سیستم عامل را انجام میدهد.
در نهایت باید تاکید کنیم که هنگام خرید گوشی بیشتر به ظرفیت حافظه رم گوشی دقت کنید زیرا حافظه رم بیشتر از حافظه رام اهمیت دارد. پیشتر هم اشاره کردیم هر چه حافظه رم گوشی شما بیشتر باشد، سرعت پردازش اطلاعات بالاتر میرود.
سوالات متداول
تفاوت رم و رام در گوشی چیست؟
حافظه رم، قطعهای است که برای بهبود عملکرد پردازنده به گوشی اضافه میگردد. در حالی که حافظه رام شامل اطلاعات پیشفرضی است که توسط شرکت سازنده به گوشی اضافه میشود و قابلیت ویرایش ندارد.
آیا رم همان کارت حافظه است؟
حافظه رم با کارت حافظه فرق دارد؛ همانطور که پیشتر گفتیم رم برای نگهداری اطلاعات به صورت موقت به کار میرود و موجب بهبود فرآیند پردازش در گوشی میشود. در حالی که کارت حافظه، وظیفه ذخیره اطلاعات و دادهها در گوشی را به عهده دارد و با ارتقای آن، فضای بیشتری برای ذخیره عکس، فیلم و برنامه فراهم میکند.
ram و rom در کامپیوتر چیست؟ توضیحات ذکر شده درباره رم و رام در گوشی درباره رام و رم در کامپیوتر و لپتاپ نیز صدق میکند.
بدون دیدگاه