چگونه گوشی را فلش کنیم؟

فلش کردن گوشی، یکی از اصطلاحاتی است که بسیاری از شما احتمالا قبلا شنیده‌اید. فلش کردن گوشی موبایل، یکی از بهترین روش‌های تعمیر و رفع مشکلات نرم‌افزاری آن است و به افزایش سرعت نیز کمک زیادی می‌کند. اگر گوشی شما دچار مشکل نرم‌افزاری شده است و می‌خواهید برای تعمیر آن از فلش کردن استفاده کنید، در این مقاله با ما همراه باشید. ما در این مطلب به توضیح کامل فلش کردن موبایل می‌پردازیم و روش فلش کردن گوشی‌های اندرویدی را آموزش می‌دهیم.

چرا باید گوشی را فلش کنیم؟

به طور کلی گوشی‌های هوشمند بعد از مدتی استفاده دچار مشکلات مختلفی می‌شوند که با فلش کردن می‌توان به رفع آن‌ها پرداخت. قفل شدن شدن توسط اپراتور، فراموش کردن رمز گوشی، هنگ کردن گوشی و به‌روز رسانی ناقص از جمله مشکلاتی هستند که با فلش کردن حل می‌شوند. فلش کردن گوشی موبایل تقریبا مشابه نصب ویندوز بر روی کامپیوتر است و با انجام آن تغییرات زیادی روی هسته سیستم عامل گوشی اعمال می‌شود.

فلش کردن گوشی مزایای مختلفی مانند برطرف شدن خطاهای موجود در سیستم عامل، از بین رفتن بدافزارها و ویروس‌ها، افزایش سرعت، خالی شدن فضای حافظه و کاهش قابل توجه مصرف باتری دارد. البته باید بدانید با فلش کردن، تمام اطلاعات روی گوشی پاک می‌شود و امکان بازیابی آن‌ها وجود ندارد.

فلش کردن گوشی

تفاوت فلش کردن و ریست فکتوری گوشی

فلش کردن گوشی و ریست فکتوری آن دو فرآیند جداگانه هستند اما برخی افراد این دو را با یکدیگر اشتباه می‌گیرند. به طور کلی فلش کردن گوشی، یک پروسه مهارت محور و حساس است در حالی که فرآیند ریست فکتوری، پیچیدگی خاصی ندارد و تنها با لمس چند گزینه انجام می‌شود.

از طرف دیگر با فلش کردن گوشی، همه اطلاعات و داده‌های موجود روی آن از بین می‌روند و کاربر در صورت نگرفتن بک آپ نمی‌تواند به هیچ وجه داده‌های خود را بازیابی کند. این در حالی است که با ریست فکتوری گوشی، اطلاعات روی آن از بین می‌روند اما امکان بازیابی اطلاعات با ترفند‌های خاصی وجود دارد.

لازم به ذکر است برعکس ریست فکتوری با فلش کردن گوشی اندرویدی، قابلیت و امکانات جدیدی به سیستم عامل آن اضافه می‌شود.

روش‌های فلش کردن گوشی اندرویدی

برای فلش کردن گوشی اندرویدی روش‌های مختلفی وجود دارد و ما در این مقاله دو روش کاربردی آن را آموزش می‌دهیم که بسیار آسان و راحت هستند:

  • فلش کردن گوشی اندرویدی با استفاده از کامپیوتر

برای فلش کردن گوشی اندرویدی با استفاده از کامپیوتر باید طبق مراحل زیر عمل کنید:

  1. بک آپ گرفتن

بک آپ گرفتن در اولین قدم برای فلش کردن گوشی با کامپیوتر، اهمیت زیادی دارد و این کار از حذف اطلاعات و داده‌های مهم روی گوشی جلوگیری می‌کند. پس برای پیشگیری از حذف اطلاعات و داده‌های خود، از دیتای روی گوشی یک نسخه پشتیبان تهیه کنید.

  1. روت کردن گوشی

در این مرحله باید گوشی اندرویدی خود را روت (Bootloader Unlocked) کنید. جالب است بدانید بوت لودر همان Bios طراحی شده در کامپیوترهای شخصی می‌باشد. به هر حال در فرآیند انجام فلش گوشی باید تنظیمات مربوط به بوت لودر را تغییر دهید.

پروسه فوق، قابلیت شخصی‌سازی و انعطاف‌پذیری دستگاه را فراهم می‌کند و البته این فرآیند با هدف فلش موبایل با یک Rom سفارشی انجام می شود.

  1. نصب کاستوم رام

مرحله بعدی در فرآیند فلش کردن گوشی به دانلود و نصب Custom Rom اختصاص دارد. رام، بخش نرم‌افزاری در تلفن‌های هوشمند محسوب می‌شود که نقش رابط میان کاربر و سخت‌افزار را بازی می‌کند. در نتیجه با عدم وجود رام، امکان استفاده از سخت‌افزار سیستم برای کاربران وجود ندارد.

MIUI ،Carbon و Paranoid از جمله رام‌های پرکاربرد و محبوب در گوشی‌های اندرویدی هستند. رام‌های اندرویدی را می‌توانید از طریق کامپیوتر دانلود کنید و به گوشی خود منتقل نمایید.

بد نیست بدانید رام انتخابی شما باید با گوشی‌تان سازگار باشد و در غیر این صورت، در فرآیند فلش گوشی با مشکل مواجه می‌شوید. در نتیجه قبل از اقدام به نصب رام از سازگاری آن با گوشی هوشمند خود اطمینان حاصل کنید.

فلش کردن گوشی

  1. بوت کردن دستگاه

در این مرحله باید اقدام به بوت کردن دستگاه در حالت ریکاوری کنید و این کار را می‌توانید براساس دستورالعمل زیر انجام دهید:

  • در ابتدا کلید مربوط به کاهش صدا و کلید پاور (خاموش و روشن) دستگاه را به صورت همزمان بفشارید.
  • حالا کلیدهای مربوط به منوی بوت لودر روی نمایشگر ظاهر می‌شود. برای حرکت در منوهای مختلف این بخش باید از کلیدهای کاهش و افزایش صدا استفاده کنید.
  • جهت انتخاب و وارد شدن به بخش ریکاوری باید کلید پاور یا دکمه روشن/خاموش گوشی را بفشارید. هنگام ورود به حالت ریکاوری نیز گزینه‌های مختلفی مانند backup/wipe/install/setting روی منو ظاهر می‌شوند. با استفاده از کلیدهای افزایش و کاهش صدا امکان حرکت کردن به بخش‌های مختلف را خواهید داشت.
  • در این بخش با استفاده از دکمه پاور ابتدا گزینه Install و بعد Install zip from sdcard را انتخاب کنید. حالا محل ذخیره ROM را پیدا نموده و نصب آن را با انتخاب دکمه قرار گرفته در پایین صفحه تایید نمایید.
  • فلش کردن گوشی اندرویدی بدون کامپیوتر

برای کاربران، امکان فلش کردن گوشی به صورت دستی و بدون نیاز به کامپیوتر وجود دارد. برای فلش کردن گوشی اندرویدی بدون استفاده از کامپیوتر طبق مراحل زیر عمل کنید:

۱.ابتدا موبایل خود را خاموش نمایید.

۲. حالا کلیدهای مربوط به هوم و افزایش صدا (Volume up/home) را به صورت همزمان بفشارید.

۳. در این مرحله دکمه پاور گوشی را تا روشن شدن موبایل، نگهدارید. برای حرکت بین گزینه‌ها می‌توانید از کلیدهای Volume up/volume down استفاده کنید و البته برای انتخاب گزینه‌های مدنظر نیز می‌توان از دکمه هوم استفاده نمود.

۴. حالا در ادامه فرآیند فلش گوشی، گزینه Wipe data/factory rese را انتخاب نمایید و دکمه هوم را بفشارید.

۵. در صفحه باز شده، روی عبارت Yes – delete all user data کلیک کنید. با انتخاب گزینه فوق، گوشی اندرویدی شما فلش می‌شود.

۶. بعد از ۵ تا ۸ دقیقه، فرآیند فلش گوشی تمام می‌شود و در نتیجه می‌توانید گوشی خود را خاموش و راه‌اندازی نمایید.

در این مقاله با دو روش رایج فلش کردن گوشی یعنی فلش گوشی اندرویدی با کامپیوتر و فلش گوشی اندرویدی بدون کامپیوتر آشنا شدید. در پایان لازم است تاکید کنیم فلش کردن گوشی، معایب خاص خود را دارد و بهتر است از آن فقط در مواقع ضروری استفاده کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 − 1 =

بازگشت به بالا