بررسی گوشی Poco X6 Pro شیائومی
گوشی Poco X6 Pro 5G از جمله گوشیهای عضو خانواده پوکوی برند شیائومیست که در ژانویه ۲۰۲۴ به بازار عرضه شده است. این گوشی که برخی آن را بهترین گوشی میانرده در حال حاضر (اوایل سال ۲۰۲۴) میدانند، پیشرفتهای چشمگیری نسبت به نسخه استاندارد خود یعنی گوشی Poco X6 5G داشته و از سختافزار و نرمافزاری قدرتمند برخوردار است. عدهای هم این گوشی را نسخه تغییر یافته گوشی Redmi K70e میدانند و آن را بهترین گوشی گیمینگ اقتصادی میدانند. اگر میخواهید با این گوشی موبایل شیائومی بیشتر آشنا شوید، در این مقاله با ما همراه باشید. ما در این مطلب به نقد و بررسی گوشی Xiaomi Poco X6 Pro 5G میپردازیم.
طراحی گوشی Poco X6 pro شیائومی
گوشی موبایل Xiaomi Poco X6 Pro 5G شبیه دیگر گوشیهای این برند است و البته از نظر طراحی تا حدودی تکامل یافته است. این گوشی دارای ابعاد ۱۶۰.۵ در ۷۴.۳ در ۸.۱ میلیمتر است و بسته به نوع متریال به کار رفته در بدنهاش، وزن آن متفاوت میشود. وزن نسخه پلاستیکی این گوشی حدود ۱۸۶ گرم است و وزن آن در نسخه چرمی به ۱۹۰ گرم میرسد.
دوربینهای سهگانه و بزرگ این گوشی در پنل پشتی در یک جزیره شیشهای در کنار نام Poco قرار گرفتهاند. این گوشی در مقایسه با Poco X6، لبههای گردتری دارد و در نتیجه خوشدستتر است. فریم Poco X6 Pro مانند نسخه عادی با پلاستیک ساخته شده است که به هیچ وجه حس بیکیفیت بودن را القاء نمیکند. در ساخت بدنه پشتی نیز از پلاستیک استفاده شده است و البته در رنگهای مشکی و خاکستری، اثر انگشت و کثیفی در آن به جا میماند.
در پنل جلویی این گوشی نمایشگر ۶.۶۷ اینچی را مشاهده میکنید که حاشیههای کمتری دارد و حدود ۹۰ درصد از آن را نمایشگر تشکیل داده است. در لبه کناری سمت چپ گوشی Poco X6 pro شیائومی، دکمه پاور و تنظیم صدا گنجانده شدهاند و سمت راست، المان خاصی ندارد. در بالای این گوشی نیز اسپیکر، میکروفون و فرستنده مادون قرمز و در لبه پایینی آن درگاه سیمکارت، اسپیکر، میکروفون و پورت تایپ سی را مشاهده میکنید.
این گوشی در سه رنگ مشکی، خاکستری و زرد وارد بازار شده و شرکت شیائومی در آن به نسخه پنجم گوریلا گلس بسنده کرده است. همچنین این گوشی دارای گواهی IP54 است و در نتیجه در برابر گرد و غبار و جریان آب کمفشار مانند باران مقاوم میباشد.
صفحه نمایش گوشی Poco X6 pro شیائومی
گوشی Poco X6 pro شیائومی دارای صفحه نمایش ۶.۶۷ اینچی از نوع AMOLED است و از رزولوشن ۱۲۲۰ در ۲۷۱۲ پیکسل برخوردار میباشد. رزولوشن بالا در کنار صفحه نمایش آمولد باعث میشوند این گوشی تصاویری با کیفیت بالا و جزییات دقیق را به نمایش بگذارد. همچنین نمایشگر این گوشی کنتراست بالایی دارد و تصاویری با رنگهای واقعی و زنده را ارائه میدهد.
در گوشی Xiaomi Poco X6 Pro 5G حدود ۹۰.۱ درصد از پنل جلویی به نمایشگر اختصاص دارد و سهم اندکی از آن صرف حاشیهها شده است. سهم ۹۰.۱ درصدی نمایشگر در پنل جلویی، رقمی بسیار عالی است و این گوشی پوکو در این زمینه مانند پرچمدارها عمل کرده است.
یکی دیگر از ویژگیهای مهم این گوشی، نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی آن است که موجب رابط کاربری نرم و روان و بهبود تجربه کاربری میشود. این رفرش ریت قابل تغییر است و البته پایین آمدن رفرش ریت منجر به کاهش مصرف باتری میشود. همچنین نمایشگر گوشی فوق از حالت صفحه نمایش همیشه روشن (AOD) پشتیبانی میکند اما همانطور که میدانید این حالت موجب مصرف بیشتر باتری میشود.
میزان روشنایی نمایشگر این گوشی در حالت عادی برابر با ۵۰۰ نیت است که در حالت حداکثر به ۱۸۰۰ نیت هم میرسد؛ با این میزان روشنایی میتوانید صفحه نمایش این گوشی را در محیطهای پرنور به راحتی مشاهده کنید. از طرف دیگر نمایشگر این گوشی قادر به نمایش ۶۸ میلیارد رنگ میباشد و همه رنگها را از هر طیفی دقیق و واضح به نمایش میگذارد. پشتیبانی از حالت دالبی ویژن و HDR10+ از دیگر ویژگیهای این گوشی هستند که موجب بهبود کیفیت تصاویر در آن میشوند.
عملکرد باتری گوشی پوکو X6 pro شیائومی
گوشی شیائومی پوکو ایکس ۶ پرو در مدت ۱۵ دقیقه حدود ۴۷ درصد شارژ میشود و شارژ آن در ۳۰ دقیقه به ۸۳ درصد میرسد. شارژ کامل این گوشی نیز حدود ۴۳ دقیقه زمان میبرد و در نتیجه همانطور که میبینید گوشی فوق در بازه زمانی کوتاهی به طور کامل شارژ میشود.
گوشی شیائومی Poco X6 pro مجهز به یک باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی است که عملکردی مطلوب دارد. باتری این گوشی در استفادههای سنگین حدود یک روز قابلیت شارژدهی دارد و شارژدهی طولانی مدت، یکی از نقاط قوت گوشی فوق به شمار میرود.
عملکرد دوربین پوکو X6 pro شیائومی
در این بخش به بررسی عملکرد دوربین گوشی پوکو X6 pro شیائومی میپردازیم که احتمالا برای شما از اهمیت زیادی برخوردار میباشد. دوربین اصلی این گوشی دارای یک لنز ۶۴ مگاپیکسلی OmniVision OV64B است که مجهز به ois نیز میباشد. دوربین اولترا واید گوشی فوق نیز از یک لنز ۸ مگاپیکسلی OmniVision OV08D برخوردار بوده و البته از یک لنز ۲ مگاپیکسلی ماکرو هم استفاده شده است.
با لنز اصلی این گوشی در نور روز میتوانید عکسهایی با کیفیت بالا ثبت کنید که جزییات را دقیق و رنگها را با غلظت مناسب نمایش میدهند. البته نرخ دینامکی عالی نیست اما میتواند رضایت اکثریت کاربران را جلب کند. عکسهایی که با این لنز با بزرگنمایی دو برابری ثبت میشوند جزییات خوبی دارند اما ممکن است رنگها را دقیق نمایش ندهند.
با دوربین اولترا واید این گوشی نهایتا عکسهایی با جزییات قابل قبول اما دارای نرخ دینامیکی محدودتر از دوربین اصلی ثبت خواهید کرد. در نور کم میتوانید night mode را فعال کنید که البته این مورد در تاریکی شدید مفید واقع میشود اما در تاریکی معمولی نمیتواند تغییر زیادی در خروجی تصویر داشته باشد.
همچنین تصاویر پرتره با لنز اصلی از کیفیت مطلوبی برخوردارند و البته قادر به انتخاب زوم چند برابری نخواهید بود؛ هر چند تشخیص و جداسازی سوژه به خوبی انجام میشود و پس زمینه هم به بهترین شکل محو میشود. در نهایت به عقیده برخی کاربران عکسهای ثبت شده با دوربین ماکرو به هیچ وجه خوب نیستند و رنگها را بیروح نمایش میدهند.
دوربین سلفی گوشی شیائومی پوکو ایکس ۶ پرو با لنز ۱۶ مگاپیکسلی میتواند تصاویری با جزییات دقیق ثبت کند اما وایت بالانس در آنها چه در فضای باز چه در فضای بسته وضعیت قابل قبولی ندارد. البته نرخ دینامیکی گسترده از نقاط قوت دوربین سلفی این گوشی است.
با دوربین اصلی این گوشی میتوانید ویدئوهایی ۴k با ۳۰ فریم در ثانیه نمایید و البته اگر اولویتتان فریم ریت بالاتر است، امکان فیلمبرداری ۱۰۸۰ پیکسل با ۶۰ فریم در ثانیه را خواهید داشت. دوربین اولترا واید فقط از ۱۰۸۰ پشتیبانی میکند اما کیفیت خروجی قابل قبولی دارد. همچنین فیلمهای خروجی دوربین اولترا واید وایت بالانس بیشتری از دوربین اصلی دارند و دارای نرخ دینامیکی مطلوب و جزییات بسیار خوب هستند.
لرزشگر اپتیکال روی دوربین اصلی همیشه فعال است اما عملکرد خوبی ندارد و در صورتی که هنگام قدم زدن فیلمبرداری کنید، فوکوس بارها تغییر میکند و بر خروجی نهایی تاثیر میگذارد. از طرف دیگر دوربین اولترا واید با وجود داشتن فوکوس ثابت در هنگام حرکت، عملکردی پایدارتر را برای کاربران به ارمغان میآورد.
فیلمبرداری در نور کم با دوربین اصلی، خروجی مناسبی دارد و تصاویر نهایی دارای نرخ دینامیکی مطلوب، جزییات خوب و غلظت رنگ مناسب هستند. هر چند دوربین اولترا واید در نور شب نمیتواند فیلمهایی با کیفیت مناسب ارائه دهد. در کل دوربین اصلی در نور روز، عملکرد مطلوبی دارد و غیر از دوربین ماکرو سایز لنزها تصاویری با کیفیت متوسط به بالا ثبت میکنند.
سخت افزار و نرم افزار گوشی Poco X6 pro
گوشی شیائومی Poco X6 Pro از تراشه Dimensity 8300-Ultra شرکت مدیاتک بهرهمند است و این پردازنده ۴ نانومتری از ارتباط ۵G هم پشتیبانی مینماید. این پردازنده در بخش گرافیکی از پردازنده گرافیکی تراشه اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ قویتر است و در بخش پردازنده مرکزی نیز تراشه اسنپدراگون ۸ نسل یک را شکست میدهد.
همچنین پردازنده گوشی Xiaomi Poco X6 Pro 5G در اغلب بازیها روی تنظیمات گرافیکی بالا، فریم مناسب و پایداری دارد و دارای عملکردی عالی در بازیهای سنگین است. Poco x6 pro اولین گوشی شیائومی است که به صورت پیشفرض از HyperOS یا به عبارت دیگر رابط کاربری جدید شیائومی و اندروید ۱۴ استفاده میکند. رابط کاربری HyperOS مانند رابطهای کاربری MIUI قابلیت شخصیسازی دارد و حتی صفحه لاک اسکرین هم قابلیت شخصیسازی متنوعی پیدا کرده است.
در مجموع گوشی Xiaomi Poco X6 Pro 5G با پردازنده قدرتمند، نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی، طراحی خوشدست، حاشیه نمایشگر بسیار کم و آداپتور ۶۷ واتی میتواند یکی از بهترین گوشیهای میانرده موجود در بازار باشد.
بدون دیدگاه