تفاوت آیفون اکتیو و نات اکتیو در چیست؟

آیفون اکتیو و نات اکتیو از جمله اصطلاحاتی هستند که هنگام خرید گوشی موبایل آیفون، آن‌ها را می‌شنوید. فروشندگان گوشی آیفون بیشتر مواقع به خریداران می‌گویند آیفون اکتیو و نات اکتیو، تفاوت زیادی ندارند. البته برخلاف گفته‌های فروشندگان، آیفون اکتیو و نات اکتیو، تفاوت‌های زیادی با هم دارند. ما در این مقاله به بررسی تفاوت‌های مهم آیفون اکتیو و نات اکتیو می‌پردازیم و به همه سوالات شما درباره آن‌ها پاسخ می‌دهیم.

آیفون اکتیو و نات اکتیو چه معنایی دارد؟

گوشی‌های آیفون با یک شماره سریال مشخص و یکتا به بازار عرضه می‌شوند و شماره سریال، اثر انگشت هر آیفون محسوب می‌شود. همه گوشی‌های اپل به صورت نات اکتیو یا فعال نشده وارد بازار می‌شوند و البته بعد از اینکه گوشی برای اولین بار به اینترنت متصل می‌شود، یک گوشی اکتیو یا فعال به شمار می‌رود. تاریخ شروع گارانتی گوشی آیفون از زمان اکتیو شدن آن شروع می‌شود، هر چند گوشی‌های آیفون در ایران از گارانتی شرکت اپل بهره‌مند نیستند.

پس در کل گوشی آیفون اکتیو حداقل یک بار روشن شده و به اینترنت هم وصل شده است، اما گوشی‌های آیفون نات اکتیو به هیچ وجه روشن نشده و به اینترنت هم وصل نشده‌اند.

تفاوت آیفون اکتیو و نات اکتیو

چرا در ایران گوشی‌های اکتیو شده به فروش می‌رسند؟

احتمالا می‌دانید که شرکت اپل به دلیل تحریم‌ها، محصولات خود را به صورت مستقیم وارد بازار ایران نمی‌کند و همین موضوع هم باعث می‌شود کاربران نتوانند با شماره‌های ایران، اپل آیدی بسازند؛ به همین دلیل واردکنندگان، گوشی‌های آیفون را از کشورهای دیگر وارد ایران می‌کنند. به عنوان مثال گوشی‌های آیفون که برای توزیع در کشور چین یا سنگاپور ساخته شده‌اند، توسط تجار ایرانی خریداری و وارد کشورمان می‌شوند.

در اینجا بحث پارت نامبر پیش می‌آید که به توضیح آن می‌پردازیم. محصولاتی که منحصرا برای بازار یک کشور خاص تولید می‌شوند دارای پارت نامبر مخصوص آن کشور هستند؛ برای مثال گوشی‌های آیفون دارای پارت نامبر چین برای عرضه در این کشور تولید و وارد بازار این کشو می‌شوند. از طرف دیگر تجار فقط تعداد محدودی از گوشی‌های دارای پارت نامبر چین را می‌توانند به بازار دیگر کشورها عرضه کنند.

در کل اپل از طریق اکتیو شدن متوجه می‌شود که چه تعداد از گوشی‌های دارای پارت نامبر چین برای اولین بار در این کشور اکتیو شده‌اند و چه تعداد از آن‌ها در کشورهای دیگر. در نتیجه وقتی قرار است گوشی‌های دارای پارت نامبر چین یا هر کشور دیگر در کشور سومی توزیع شوند، بخش زیادی از گوشی‌ها در کشور مبدا(مقصد وارداتی اصلی) فعال می‌شوند و به صورت اکتیو شده به کشور سوم فرستاده می‌شوند. بنابراین تعداد زیادی از گوشی‌های آیفون که دارای پارت نامبر چین یا هر کشور دیگر هستند، به صورت اکتیو شده وارد ایران می‌شوند.

آیفون اکتیو بخریم یا نات اکتیو؟

حالا که تفاوت آیفون اکتیو و نات اکتیو را فهمیدید احتمالا این سوال برای‌تان پیش آمده است که آیفون اکتیو بخریم یا نات اکتیو؟ اگر به دنبال گوشی آیفون کمی ارزان‌تر هستید، باید گوشی آیفون اکتیو را انتخاب کنید. البته بهتر است به یاد داشته باشید اگر چه اکتیو کردن گوشی آیفون برای دور زدن تحریم‌هاست اما احتمال دارد از این گوشی‌ها چند ساعتی استفاده شده باشد. اغلب اوقات نیز کاربران عادی نمی‌توانند متوجه شوند که از گوشی آیفون اکتیو قبلا استفاده شده است.

در صورتی که نمی‌خواهید به هیچ وجه ریسک کنید بهتر است کمی بیشتر پول خرج کنید و یک گوشی آیفون نات اکتیو بخرید. با انتخاب گوشی آیفون نات اکتیو هم خیال‌تان از بابت دست دوم نبودن گوشی راحت است و هم لذت آنباکسینگ را از دست نمی‌دهید.

تفاوت آیفون اکتیو و نات اکتیو

نحوه تشخیص گوشی Active و Not Active

در ابتدا باید تاکید کنیم برای بررسی اکتیو یا نات اکتیو بودن گوشی آیفون لازم نیست پلمپ دستگاه را باز کنید و تنها چیزی که لازم دارید شماره سریال درج شده روی پشت جعبه است. در ادامه برای تشخیص Active و Not Active بودن گوشی آیفون فقط باید به سایت اپل مراجعه نمایید و طبق دستورالعمل زیر عمل کنید:

  1. ابتدا وارد آدرس https://checkcoverage.apple.com/ شوید.
  2. حالا شناسه IMEI را که روی جعبه گوشی نوشته شده است، در بخش Enter your serial number بنویسید. کد امنیتی را در کادر پایینی وارد نمایید و گزینه Continue را بزنید.
  3. در صورتی که گوشی آیفون شما نات اکتیو باشد، در این مرحله عبارت Please activate your iPhone روی صفحه ظاهر می‌شود که از شما می‌خواهد گوشی خود را اکتیو کنید.

تفاوت آیفون ۱۴ اکتیو و نات اکتیو

در حال حاضر هم آیفون ۱۴ اکتیو و هم آیفون ۱۴ نات اکتیو در بازار ایران موجود هستند که توسط فروشندگان با قیمت‌های متفاوتی به فروش می‌رسند. پیش‌تر اشاره کردیم که گوشی‌های آیفون اکتیو قیمت پایین‌تری دارند و در نتیجه آیفون ۱۴ اکتیو ارزان‌تر از آیفون ۱۴ نات اکتیو است.

در صورتی که می‌خواهید هزینه کمتری برای آیفون ۱۴ بپردازید به سراغ اکتیوِ آن بروید. البته اگر قیمت برای شما مهم نیست و ترجیح می‌دهید، گوشی آیفون ۱۴ را خودتان فعال کنید، نات اکتیو بخرید.

من زینب نثار هستم جامعه‌شناسی خوندم و خیلی تصادفی به دنیای تولید محتوا وارد شدم. حالا عاشق نوشتن هستم و از اینکه توی کارم هر روز چیز جدید یاد می‌گیرم لذت می‌برم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 4 =

جدول مقایسه