اسنپدراگون چیست؟
اسنپدراگون، نام برند تراشههای ساخت شرکت آمریکایی کوالکام است که در گوشیهای موبایل به کار میرود. تراشه اسنپدراگون جزو قدرتمندترین تراشههای گوشیهای موبایل است و در تعداد زیادی از گوشیهای موجود در بازار به کار رفته است. اما تراشه اسنپدراگون چه ویژگیهایی دارد؟ در چه سریهایی ساخته میشود؟ چه مزایایی دارد؟ ما در مطلب زیر به این سوالات درباره اسنپدراگون پاسخ میدهیم.
اسنپدراگون چیست؟
گوشیهای موبایل دارای قطعهای به نام تراشه هستند که دیگر قطعات سختافزاری روی آن نصب میشوند. تراشهها که با نام SoC هم شناخته میشوند، باعث میشوند قطعات مختلف موبایل با نظم خاصی در فضای کم قرار بگیرند. این تراشهها در گوشیها، امکان انجام فعالیتهای گوناگونی مانند تولید صدا، ثبت عکس و فیلم و اجرای بازیها و برنامهها را فراهم میکنند.
در حال حاضر شرکتهای مختلفی، تراشههای موبایل را تولید و به بازار عرضه میکنند. یکی از تولیدکنندگان برتر تراشه موبایل، شرکت کوآلکام است که آن را با نام اسنپدراگون به بازار عرضه میکند. تراشههای اسنپدراگون که فقط مخصوص گوشیهای اندرویدی هستند، در سریهای مختلف تولید میشوند تا هم در گوشیهای پایین رده هم در میان ردهها و هم در پرچمدارها استفاده شوند.
سریهای مختلف تراشه اسنپدراگون
کارخانه کوآلکام فقط بر روی تولید تراشه برای گوشیهای پرچمدار تمرکز نکرده است بلکه اسنپدراگون را در سریهای مختلف برای انواع گوشی تولید میکند. در اینجا به معرفی سریهای مختلف اسنپدراگون میپردازیم که در نوع خود بهترین هستند:
-
اسنپدراگون سری ۲۰۰ و ۳۰۰
اسنپدراگون سری ۲۰۰، اولین سری تراشهها بود که شرکت کوآلکام به بازار عرضه کرد. تراشههای سری ۲۰۰ برای گوشیهای پایین رده طراحی شده بودند و به همین دلیل قدرت چندانی نداشتند. کمی بعد از عرضه تراشههای سری ۲۰۰ اسنپدراگون، تراشههای سری ۳۰۰ نیز وارد بازار شدند که نسبت به نسل قبل خود پیشرفتهای قابل توجهی داشتند.
البته تراشههای سری ۳۰۰ نیز برای گوشیهای پایین رده ساخته شده بودند. آخرین تراشههای سری ۳۰۰ در سال ۲۰۱۳ به بازار عرضه شدند و دیگر در بازار وجود ندارند.
اسنپدراگون سری ۴۰۰
تراشههای سری ۴۰۰ شرکت کوآلکام برای گوشیهای پایین رده تولید شدهاند و البته در برخی از گوشیهای میان رده نیز به کار میروند. این سری از تراشهها از تکنولوژیهای پیشرفته دوربین و نمایشگرهای Full HD پشتیبانی میکنند. قابلیت برقراری اتصالات بیسیم و اینترنتی و پخش صدای با کیفیت بالا از دیگر ویژگیهای مهم تراشه سری ۴۰۰ است.
اسنپدراگون سری ۶۰۰
اسنپدراگونهای سری ۶۰۰ برای گوشیهای میان رده طراحی شدهاند و در نتیجه نسبت به اسنپدراگونهای سری قبل، کارآیی بیشتری دارند. برخی از مدلهای این سری روی بازدهی بالاتر و بعضی دیگر روی عملکرد پردازشی بهتر تمرکز دارند.
اسنپدراگون سری ۷۰۰
تراشههای اسنپدراگون سری ۷۰۰ از جمله قویترین تراشههای موجود در بازار محسوب میشوند که در گوشیهای گرانقیمت به کار میروند. اسنپدراگونهای سری ۷۰۰ از ویژگیهایی مانند موتور هوش مصنوعی و فناوریهای پیشرفته دوربین پشتیبانی میکنند.
اسنپدراگون سری ۸۰۰
در حال حاضر تراشههای اسنپدراگون سری ۸۰۰ از جمله پرکاربردترین سریهای اسنپدراگون هستند که در گوشیهای اندرویدی به کار میروند. تراشههای سری ۸۰۰ اسنپدراگون به دلیل برخورداری از پردازنده چند هستهای میتوانند بازیهای گرافیکی سنگین و نرمافزارهای پیچیده را به صورت روان و سریع اجرا کنند. یکی از مزایای مهم تراشههای اسنپدراگون این سری، مصرف انرژی پایین آنهاست.
بهترین مدل تراشه اسنپدراگون چیست؟
در حال حاضر اسنپدراگون سری ۸۰۰ نسل ۲ (Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2)، یکی از بهترین تراشههای گوشی موبایل محسوب میشود. این تراشه که در سال ۲۰۲۲ وارد بازار شد ۳۵ درصد سریعتر و ۴۰ درصد کممصرفتر از تراشههای نسل قبلی خود است.
با استفاده از این تراشه که در آن از فناوری ساخت ۵ نانومتری استفاده شده است، میتوانید ویدئوهایی را با هوش مصنوعی و در کیفیتهای سینمایی مشاهده کنید. همچنین با تراشه فوق میتوانید عکسهایی باکیفیتی تا ۲۰۰ مگاپیکسل ثبت کنید و البته امکان ضبط ویدئوهای HDR با کیفیت ۸k را نیز دارید.
از تراشه قدرتمند اسنپدراگون سری ۸۰۰ نسل ۲ به دلیل عملکرد فوقالعاده در بسیاری از گوشیهای پرچمدار مانند Xiaomi 13، Galaxy S23 Galaxy و oneplus 11 استفاده میشود.
بیشتر بخوانید: دلایل داغ شدن بیش از حد گوشی
مزیتهای تراشه اسنپدراگون چیست؟
علاوه بر کوآلکام شرکتهای دیگری مانند مدیاتک، اپل و سامسونگ نیز تراشههای گوشیهای اندرویدی را تولید میکنند اما هیچ کدام به رقیبی جدی برای کوآلکام تبدیل نشدهاند. دلیل برتری تراشههای اسنپدراگون را میتوان در موارد زیر دانست:
- یکی از مزایای مهم تراشههای اسنپدراگون، تولید حداقل گرماست. تولید گرمای کم نه تنها به عملکرد بهتر گوشی کمک میکند بلکه موجب صرفهجویی در مصرف انرژی میشود.
- در تراشههای اسنپدراگون از فناوری هوش مصنوعی استفاده میشود؛ استفاده از فناوری هوش مصنوعی باعث میشود گوشی در تشخیص زبان، شاخصهای سلامتی، اجرای بازیها و ویژگیهای امنیتی عملکردی عالی داشته باشد.
- دیگر مزیت مهم پردازنده اسنپدراگون این است که از فناوریهای پیشرفته دوربین پشتیبانی میکند. این فناوریها به گوشی در تشخیص چهره، ردیابی اشیا، عکسبرداری در شب، برش هوشمند و غیره کمک میکنند. از طرف دیگر در تراشه اسنپدراگون یک پردازنده سیگنال تصویر به نام Qualcomm Spectra وجود دارد که امکان ضبط تصاویری واضح با بیش از یک میلیارد رنگ و ویدئوهایی با کیفیت ۸k را فراهم میکند.
- تراشههای اسنپدراگون سری ۸۰۰ با پشتیبانی از ۵G و Wi-Fi 7 برای کاربرها امکان برقراری سریعترین اتصالات اینترنتی را به ارمغان میآورند.
- تراشههای پرچمدار الیت گیمینگ کوالکام برای گیمرها، تجربه بازی فوقالعادهای را میسازند؛ گوشیهای دارای این پردازنده میتوانند بازیهای چند بعدی در سطح دسکتاپ را با سرعت بالا اجرا میکنند.
بدون دیدگاه