مینی کامپیوتر چیست؟ آیا برای گیمینگ مناسب است؟

یکی از تحولات دنیای کامپیوترها در سال‌های اخیر ورود مینی کامپیوترها به بازار بوده است که طرفداران زیادی نیز پیدا کرده‌اند. مینی کامپیوترها یا مینی پی‌سی‌ها (Mini PCs)، کامپیوترهایی هستند که ابعادشان کوچک‌تر از پی‌سی‌هاست اما بسیاری از قابلیت‌های آن‌ها را دارند. اگر به دنبال کامپیوتری با ابعاد کوچک هستید و می‌خواهید درباره مینی کامپیوترها بیشتر بدانید، در این مطلب با ما همراه باشید. ما در این نوشته به ویژگی‌ها، اجزا، معایب و مزایا و دیگر دانستنی‌های مهم درباره مینی‌کامپیوتر می‌پردازیم.

مینی کامپیوتر چیست؟

مینی کامپیوترها در واقع نسخه‌های کوچک شده رایانه‌های رومیزی هستند که دارای مزایای منحصربفردی هستند. مینی کامپیوترها اغلب از پردازنده‌های قدرتمند مبتنی بر ARM یا Intel Atom بهره‌مند هستند که مصرف انرژی کمی دارند و معمولا با سیستم عامل لینوکس یا ویندوز اجرا می‌شوند. مینی کامپیوترها شامل اجزای زیر هستند:

  • پردازنده: یکی از قطعات مهم مینی کامپیوترها، پردازنده‌های کوچک و قدرتمند آن‌هاست.
  • حافظه: مینی کامپیوترها مانند کامپیوترها، حافظه داخلی و خارجی دارند. حافظه داخلی آن‌ها به عنوان حافظه اصلی برای ذخیره سیستم عامل و برنامه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.حافظه خارجی مینی کامپیوترها نیز شامل کارت حافظه، هارد دیسک خارجی و فلش درایو است.
  • کارت گرافیک: برخی مینی کامپیوترها از کارت گرافیک جداگانه برخوردار هستند و عملکردی عالی در نمایش تصاویر و ویدئوها دارند.
  • درگاه‌ها: مینی کامپیوترها دارای درگاه‌های متنوع از جمله USB، HDMI، Ethernet و Wi-Fi هستند.
  • سیستم عامل: مینی کامپیوترها اغلب با سیستم عامل لینوکس یا ویندوز کار می‌کنند.
  • بدنه: مینی کامپیوترها معمولا بدنه‌های کوچکی دارند که جای کمی را اشغال می‌کنند.

مینی کامپیوتر

انواع مینی کامپیوترها

مینی کامپیوترها که با نام کامپیوترهای میان رده نیز شناخته می‌شوند به دو دسته کلی زیر تقسیم می‌شوند:

  • تین کلاینت

تین کلاینت‌ها (Thin Client)، کامپیوترهای کوچک و ویندوزی هستند که کارکرد یک کامپیوتر جامع و کامل را دارند. این دسته از مینی کامپیوترها دارای رم و هارد هستند و برای پردازش اطلاعات، نیازمند سرور نیستند.

  • زیرو کلاینت

مینی‌کامپیوترهای زیروکلاینت (Zero Client)، توان و قوای خود را از سرور دریافت می‌کنند. به طور کلی زیروکلاینت، یک الگوی محاسباتی بر پایه سرور می‌باشد که در آن دستگاه محاسباتی کاربر نهایی فاقد حافظه محلی است. در نتیجه برنامه‌ها روی یک سرور در دیتا سنتر (data center) از راه دور مدیریت می‌شوند.

مزایای مینی کامپیوتر

مینی کامپیوترها دارای مزایای مختلفی برای کاربران هستند و مهم‌ترین مزایای آن‌ها را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • کاهش هزینه

مینی کامپیوترها نسبت به کامپیوترهای سنتی، قیمت پایین‌تری دارند و بنابراین از نظر اقتصادی به‌صرفه‌تر هستند. از همین‌رو برای کاربرانی که بودجه کمی دارند، مناسب‌تر هستند.

  • اشغال فضای کم

یکی دیگر از مزایای مینی کامپیوترها نسبت به کامپیوترهای سنتی، ابعاد کوچک‌تر آن‌هاست. مینی کامپیوترها به دلیل ابعاد کوچک، فضای کمی را اشغال می‌کنند و حتی برخی از آن‌ها قابلیت نصب بر روی پشت مانیتور را دارند.

  • قابلیت حمل آسان

همچنین مینی کامپیوترها وزن کمتری در مقایسه با کامپیوترهای سنتی دارند و به راحتی می‌توان آن‌ها را جابجا کرد. در نتیجه مینی کامپیوترها برای افرادی که مدام در حال جابجایی هستند، مناسب‌تر است.

  • کاهش نویز

مینی کامپیوترها، فن ندارند، در نتیجه هیچ صدایی تولید نمی‌کنند و فاقد نویز هستند.

  • صرفه‌جویی در مصرف برق

مینی کامپیوترها در مقایسه با کامپیوترهای رومیزی معمولی، انرژی کمتری مصرف می‌کنند. مصرف برق مینی کامپیوتر تقریبا ۱۰ برابر کمتر از کامیپوترهای معمولی است و در نتیجه قطعات مینی کامپیوترها کمتر فرسوده می‌شوند.

معایب مینی کامپیوتر

مینی کامپیوترها در مقایسه با کامپیوترهای معمولی، معایبی نیز دارند. مهم‌ترین معایب مینی کامپیوترها عبارتند از:

  • فاقد درایو نوری

یکی از معایب مینی کامپیوترها، نداشتن درایوهای نوری است؛ بنابراین کامپیوترها با استفاده از درایو خارجی می‌توانند اطلاعات یک دی وی دی را بخوانند.

  • فاقد GPU اختصاصی

به طور کلی مینی کامپیوترها، GPU اختصاصی ندارند و دارای گرافیک یکپارچه هستند. هدف از حذف GPU در این مینی کامپیوترها، حذف مصرف برق غیرالزامی است و البته این امر اختلالی در اجرای باکیفیت ویدئوها و بازی‌ها ندارد.

  • دارای سیستم عامل مخصوص

از آن‌جایی که مینی کامپیوترها از سیستم عامل اختصاصی برخوردار هستند، کار با آن‌ها ممکن است برای برخی سخت باشد. همچنین سیستم عامل مخصوص مینی کامپیوترها از بعضی نرم‌افزارها و بازی‌ها پشتیبانی نمی‌کند.

  • فاقد قدرت ارتقا در برخی از مدل‌ها

برخی از مدل‌های مینی کامپیوتر به دلیل اینکه قطعات سخت‌افزاری آن‌ها ثابت شده‌اند، فاقد قابلیت ارتقا هستند.

  • فقدان پورت USB

یکی دیگر از معایب برخی مدل‌های مینی کامپیوتر، نداشتن پورت USB است.

  • ظرفیت کم RAM

ظرفیت رم (RAM) کم نیز دیگر عیب مهم مینی کامپیوترهاست و در نتیجه فضای زیادی برای ذخیره‌سازی اطلاعات روی آن‌ها ندارید.

بهترین شرکت‌های سازنده مینی کامپیوتر

در حال حاضر سه شرکت زیر جزو پیشگامانِ ساخت مینی کامپیوترها هستند:

  • شرکت اینتل

در حال حاضر شرکت اینتل (Intel)، یکی از شرکت‌های معتبر سازنده مینی کامپیوترهاست. مینی کامپیوترهای این شرکت با نام NUC تولید می‌شوند که مخفف عبارت Next Unit of Computing (نسل بعدی واحد پردازش) است. مینی کامپیوترهای این شرکت از کیفیت بالا در پردازش برخوردار هستند و البته دارای هماهنگی در سخت‌افزارهای به کار رفته هستند.

  • شرکت سامسونگ

یکی دیگر از شرکت‌های مطرحِ تولیدکننده مینی کامپیوترها، سامسونگ است. مینی کامپیوترهای شرکت سامسونگ، پردازنده قدرتمندی دارند و از طرف دیگر قیمت آن‌ها نیز مناسب است. از مینی‌ کامپیوترهای سامسونگ می‌توانید برای فعالیت‌های مختلفی مانند کارهای شخصی و اداری استفاده کنید.

  • شرکت دل

شرکت دل (DELL)، یکی از تولیدکنندگان پیشتاز مینی کامپیوترهاست که محصولاتش نیز محبوبیت زیادی بین خریداران دارند. از مینی کامپیوترهای قدرتمند این شرکت می‌توانید برای فعالیت‌های مختلف مانند کارهای اداری، روزمره و بازی استفاده کنید.

  • شرکت اچ پی

مینی کامپیوترهای شرکت اچ پی (HP) از جمله بهترین مینی کامپیوترهای موجود در بازار هستند که در ابعاد بسیار کوچک و وزن کم تولید می‌شوند و اغلب قابلیت‌های یک کامپیوتر معمولی را دارند. در بازار ایران، مینی کامپیوترهای شرکت اچ پی محبوبیت زیادی بین خریداران دارند.

مینی کامپیوتر

آیا مینی کامپیوتر برای بازی مناسب است؟

اخیرا مینی کامپیوترها به دلیل اشغال فضای کم و قابلیت جابجایی آسان‌تر مورد توجه گیمرها قرار گرفته‌اند. در واقع اگر به دنبال دستگاهی با قابلیت جابجایی آسان برای بازی هستید، می‌توانید به سراغ خرید مینی کامپیوتر بروید.

البته بهتر است بدانید مینی کامپیوترها معمولا بازی‌های با قدرت بالا مانند League of Legends یا CS-GO را به کندی اجرا می‌کنند ولی در اجرای بازی‌های سبک‌تر مانند Stardew Valley از عملکرد خوبی برخوردارند.

اگر به دنبال یک مینی کامپیوتر برای گیمینگ هستید بهتر است دستگاهی با پردازنده قوی را انتخاب کنید که اسلات‌های PCIe و M.2 اضافی داشته باشد. مینی کامپیوتری با نورپردازی RGB قابل تنظیم نیز لذت بازی شما را چند برابر می‌کند.

من زینب نثار هستم جامعه‌شناسی خوندم و خیلی تصادفی به دنیای تولید محتوا وارد شدم. حالا عاشق نوشتن هستم و از اینکه توی کارم هر روز چیز جدید یاد می‌گیرم لذت می‌برم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت + یازده =

جدول مقایسه