کارت کپچر چیست و چه کاربردی دارد؟

در سال‌های گذشته، استریم و تولید محتوا رایج شد‌ه‌اند و در نتیجه تجهیزات و گجت‌های مربوط به این حوزه پیشرفت زیادی داشته‌اند. یکی از تجهیزات مهم در این حوزه، کارت کپچر یا کپچر کارت‌ها هستند که در انواع مختلف به بازار عرضه می‌شوند. اگر نام کارت کپچر به گوش‌تان خورده است اما چیز زیادی درباره آن نمی‌دانید، این مطلب را تا آخر بخوانید. در این مقاله درباره انواع و کاربردهای کارت کپچرها می‌خوانید و با نکات مهم هنگام خرید آن‌ها آشنا می‌شوید.

کارت کپچر چیست؟

کارت کپچر یا ویدئو کپچر کارت (Video Capture Card)، یک وسیله سخت‌افزاری است که به ابزارهایی مانند کامپیوتر و کنسول بازی متصل می‌شود و سپس، سیگنال‌های ویدئویی دستگاه‌هایی مثل دوربین DSLR، کنسول بازی و کامپیوتر را ضبط می‌کند و آن‌ها را ذخیره می‌کند.

در حقیقت کارت کپچر دو ظیفه اصلی دارد؛ اولین وظیفه کارت کپچر، ضبط محتوای ویدئویی نمایش داده شده در صفحه ابزارهایی مانند کامپیوتر و کنسول است. دومین وظیفه کارت کپچر نیز ذخیره داده‌ها در سیستم یا آپلود آن‌ها در سرویس‌های استریم است.

کارت کپچرها، کاربردهای گسترده‌ای دارند و البته یکی از رایج‌ترین کاربردهای آن در استریم است؛ کارت کپچر را می‌توانید با کابل HDMI به کنسول متصل کنید و بعد گیم پلی خود را ضبط کنید و به اشتراک بگذارید.

کاربرد کارت کپچر

موارد استفاده از کارت کپچر

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم کپچر کارت، یک گجت اساسی برای استریم است و بدون آن نمی‌توانید به تولید محتوای ویدئویی حرفه‌ای بپردازید. رایج‌ترین موارد استفاده از کپچر کارت عبارتند از:

  • ضبط و پخش بازی‌ها

یکی از کاربردهای اصلی کارت کپچر، ضبط و پخش بازی‌های ویدیویی است. با استفاده از کارت کپچر می‌توانید تصاویر و ویدیوهای بازی‌های خود را با کیفیت بالا ضبط کنید و سپس آن‌ها را به اشتراک بگذارید.

  • ساخت و ویرایش ویدیو

کارت کپچر می‌تواند برای ساخت و ویرایش ویدیوها در برنامه‌های ویرایشگر ویدیویی استفاده شود. با اتصال دستگاهی مانند دوربین، دستگاه ازبین‌برنده DVD یا ویدیوپلیر به کارت کپچر، می‌توانید ویدیوهای خود را ضبط کنید و سپس در نرم‌افزارهای ویرایش ویدیویی ویرایش کنید.

  • استریمینگ ویدیو

کارت کپچر امکان استریم کردن ویدیوها را فراهم می‌کند. با اتصال کنسول بازی، رایانه یا دستگاه دیگری به کارت کپچر، می‌توانید تصاویر و ویدیوهای خود را به صورت زنده و استریم کنید.

این‌ها تنها چند مورد از کاربردهای رایج کارت کپچر هستند و در واقع از آن‌ها در هر موقعیتی که نیاز به ضبط ویدیو یا تصاویر با کیفیت بالا دارید، می‌توانید استفاده کنید.

چرا در استریم به کپچرکارت نیاز داریم؟

هنگامی که می‌خواهید روی کامپیوتر یا کنسول خود به صورت زنده به استریم بپردازید، هم به تصویر خودتان و هم به تصویر گیم پلی بازی نیاز دارید. کنسول یا کامپیوتر می‌تواند به صورت نرم‌افزاری، تصویر شما و تصویر گیم پلی بازی را استریم کند اما قادر به ارائه ویدئویی با تصاویر باکیفیت نیست؛ در واقع ضبط محتوای پخش شده در گیم به توان پردازشی زیادی نیاز دارد که عملا منجر به کاهش عمکرد بازی خواهد شد. در این شرایط کارت کیچر می‌تواند با ضبط و ذخیره محتوا از وارد شدن فشار زیاد به کنسول یا کامپیوتر جلوگیری کند.

از طرف دیگر وقتی می‌خواهید برای استریم در کامپیوتر خود از دوربین‌های DSLR استفاده نمایید، باید به سراغ کارت کپچر بروید. با استفاده از کارت کپچر قادر به ضبط و ذخیره ویدئوهایی با رزولوشن FHD یا حتی ۴k خواهید بود. همچنین کپچر کارت امکان استریم لایو را نیز برای کاربران فراهم می‌کند.

کارت کپچرهای اکسترنال و اینترنال

به طور کلی کپچر کارت‌ها به دو صورت گجت مبتنی بر USB و کارت PCIe عرضه می‌شوند؛ کپچر کارت مبتنی بر USB (کارت کپچر اکسترنال) به آسانی به سیستم متصل می‌شود و می‌توانید آن را با خود به همه جا ببرید. در حالی که کپچر کارت‌هایی که به صورت کارت PCIe (کارت کپچر اینترنال) عرضه می‌شوند بر روی مادربرد سوار می‌شوند و در نتیجه مادربرد شما باید دارای درگاه خالی برای اتصال آن‌ها باشد.

انواع دیگری از کپچر کارت‌ها وارد بازار شده‌اند که مستقل هستند و نیازی به اتصال به کامپیوتر ندارند. مدل‌های قدیمی این دسته از کپچر کارت‌ها، همان دیسک رکوردرها و هارد رکوردرها هستند که قابلیت ضبط تصاویر بدون نیاز به کامپیوتر را دارند.

کارت کپچر چیست؟

نکات مهم برای خرید کارت کپچر

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم انواع مختلفی از کارت کپچر در بازار وجود دارند که تفاوت‌های قابل توجهی با یکدیگر دارند. در نتیجه قبل از اقدام به خرید برای کپچر کارت باید به نکات زیر توجه کنید تا انتخابی متناسب با نیازهای خود داشته باشید:

  • اینترنال یا اکسترنال

قبل از خرید کارت کپچر باید به این سوال پاسخ دهید که کارت کپچر اینترنال برای شما مناسب است یا اکسترنال. پیش‌تر اشاره کردیم که کارت کپچرهای اینترنال داخل کامپیوتر قرار می‌گیرند و در نتیجه آن‌ها را به غیر از کامپیوتر نمی‌توانید به پلتفرم دیگری متصل کنید؛ این در حالی است که کارت کپچرهای اکسترنال را از طریق پورت HDMI یا USB می‌توانید به لپ‌تاپ، کنسول و کامپیوتر دسکتاپ متصل کنید.

  • کیفیت تصویر

یکی دیگر از نکات مهمی که هنگام خرید کارت کپچر باید به آن توجه کنید، کیفیت تصویر پشتیبانی شده توسط آن است. اگر دوربینی با رزولوشن ۴K دارید و سیستم شما قادر به رندر گرفتن بازی‌های ۴K است، کارت کپچرهای ۴K را انتخاب کنید. البته اگر به دنبال کارت کپچرهایی اقتصادی با کیفیت تصویر متوسط هستید، به سراغ کارت کپچرهای FHD بروید.

  • سازگاری با پلتفرم‌های مختلف

به طور کلی هر سیستم عاملی با یک سری از کارت کپچرها سازگاری دارد و در نتیجه هر نوع کارت کپچری را نمی‌توانید به پلتفرم‌تان متصل نمایید. اگر از کامپیوتر استفاده می‌کنید باید مطمئن شوید که سیستم شما از حداقل مشخصات سخت‌افزاری برای اتصال به کارت کپچر بهره‌مند است.

همچنین در صورتی که دارای مک هستید باید اطمینان حاصل کنید که کارت کپچر شما با آن سازگار است. اغلب در پشت پک یا سایت سازنده کارت کپچر، اطلاعات کافی درباره مشخصات آن ارائه می‌شود.

  • قیمت

قیمت، نکته مهم دیگری است که هنگام خرید کارت کپچر باید به آن توجه کنید. قاعدتا در صورتی که کارت کپچری گران را انتخاب کنید از ابزاری با کیفیت بالا برخوردار می‌شوید. اما بهتر است با توجه به نیاز خود کارت کپچری با قیمت مناسب را انتخاب کنید. به عنوان مثال اگر کنسول یا کامپیوترتان نمی‌تواند از رزولوشن ۴K پشتیبانی کند، نیازی به خرید کارت کپچرهای گران‌قیمت دارای پشتیبانی از این رزولوشن ندارید.

من زینب نثار هستم جامعه‌شناسی خوندم و خیلی تصادفی به دنیای تولید محتوا وارد شدم. حالا عاشق نوشتن هستم و از اینکه توی کارم هر روز چیز جدید یاد می‌گیرم لذت می‌برم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × یک =

جدول مقایسه