تفاوت لپ تاپ گیمینگ و رندرینگ

لپ‌تاپ‌های گیمینگ و لپ‌تاپ‌های رندرینگ از جمله لپ‌تاپ‌های قدرتمند هستند که اغلب قیمت بالایی نیز دارند. البته این دو دسته لپ‌تاپ با وجود شباهت‌ها، تفاوت‌های زیادی نیز دارند. در واقع لپ‌تاپ‌هایی که برای گرافیست‌های حرفه‌ای مناسب هستند برای گیمرها مناسب نیستند و برعکس. احتمالا این سوالات برای‌تان پیش آمده است که لپ‌تاپ گیمینگ چیست؟ لپ‌تاپ رندرینگ چیست؟ تفاوت لپ‌تاپ گیمینگ و رندرینگ چیست؟ ما در این مقاله قصد داریم به سوالات فوق پاسخ دهیم.

لپ‌تاپ گیمینگ چیست؟

برای بسیاری از گیمرها، دل کندن از بازی کاری دشوار است و ترجیح می‌دهند در هر مکانی و در هر زمانی بتوانند بازی کنند. این دسته از گیمرها به سراغ لپ‌تاپ‌های گیمینگ حرفه‌ای می‌روند که قابلیت حمل و جابجایی آسانی دارند. لپ‌تاپ‌های گیمینگ اغلب از قدرت بالایی برخوردارند و مجهز به امکانات متنوعی هستند. در واقع ویژگی‌های لپ‌تاپ‌های گیمینگ به صورت چشمگیری ارتقا پیدا کرده و موجب برتری آن‌ها شده است.

به طور کلی لپ‌تاپ‌های گیمینگ با توجه به نیازهای گیمرهای حرفه‌ای طراحی و ساخته می‌شوند و امکانات مورد نیاز برای پیروزی در بازی را فراهم می‌کنند. از آن‌جایی که بازی‌های کامپیوتری نیازمند قدرت پردازشی بالا برای کارکرد روان هستند، لپ‌تاپ‌های گیمینگ نیز از قدرت پردازش بالایی برخوردارند.

همچنین لپ‌تاپ‌های گیمینگ دارای کارت گرافیک مجزا هستند که موجب بهبود کیفیت تصاویر در نمایشگر می‌شوند. از طرف دیگر لپ‌تاپ‌های ویژه گیمینگ دارای رم اختصاصی و سیستم خنک‌کننده هستند در حالی که لپ‌تاپ‌های معمولی این قطعات را به صورت جداگانه ندارند.

در مجموع لپ‌تاپ‌های گیمینگ از سرعت عملکرد بالا، ظرفیت حافظه قابل توجه، گرافیک قوی و قدرت پردازش سریع بهره‌مند هستند. البته لپ‌تاپ‌های گیمینگ در مقایسه با لپ‌تاپ‌های معمولی گران‌تر هستند و وزن بیشتری هم دارند.

لپ‌تاپ رندرینگ چیست؟

رندرینگ فرآیند تبدیل یک مدل سه‌بعدی به تصویر دیجیتال می‌باشد و یک لپ‌تاپ رندرینگ به طور ویژه برای رندرینگ سه‌بعدی طراحی شده است. در واقع لپ‌تاپ‌هایی با کانفیگ بالا هم برای رندریگ سه‌بعدی مناسب نیستند و در نتیجه معمارها، گرافیست‌ها و دیگر هنرمندان برای رندر سه‌بعدی باید از لپ‌تاپ‌های مخصوص رندرگیری استفاده کنند. البته برای رندرگیری می‌توانید از لپ‌تاپ گیمینگ استفاده کنید اما یک سیستم مخصوص رندرینگ، این کار را با سرعت بیشتری انجام می‌دهد.

لپ‌تاپ‌های رندرینگ نیز دارای سخت‌افزار قدرتمندی هستند و دارای پردازنده‌های گرافیکی قوی، ظرفیت رم زیاد و توان ذخیره‌سازی سریع هستند.

تفاوت لپ تاپ گیمینگ و رندرینگ

تفاوت‌ لپ‌تاپ‌ گیمینگ و رندرینگ

لپ‌تاپ‌های گیمینگ و رندرینگ هر دو دارای سیستمی قدرتمند هستند اما تفاوت‌های کلیدی دارند. لپ‌تاپ‌های گیمینگ برای اجرای بازی‌های ویدئویی با کیفیت بالا طراحی شده‌اند، اما لپ‌تاپ‌های رندرینگ برای تولید تصاویر گرافیکی مانند مدل سه بعدی ساخته می‌شوند. مهم‌ترین تفاوت‌های لپ‌تاپ‌های گیمینگ و رندرینگ در موارد زیر خلاصه می‌شود:

  • پردازنده

پردازنده‌های لپ‌تاپ‌های گیمینگ و رندرینگ هر دو برای انجام فعالیت‌های گرافیکی طراحی شده‌اند اما در موارد زیر با یکدیگر تفاوت دارند:

  • تعداد هسته‌ها

 لپ‌تاپ‌های گیمینگ اغلب دارای پردازنده‌های ۶ هسته‌ای تا ۸ هسته‌ای هستند، اما لپ‌تاپ‌های رندینگ از پردازنده‌های ۱۲ هسته‌ای، ۱۶ هسته‌ای یا ۲۴ هسته‌ای بهره‌مند هستند. لازم به ذکر است با افزایش تعداد هسته‌های پردازنده، سرعت آن نیز در انجام کارهای گرافیکی بیشتر می‌شود.

  • سرعت کلاک

 سرعت کلاک، یکی از ویژگی‌های مهم پردازنده است که با واحد گیگاهرتز اندازه‌گیری می‌شود. سرعت کلاک بالاتر در پردازنده به این معنی است که کارهای گرافیکی سنگین می‌توانند با سرعت بیشتری انجام شوند.

  • حافظه نهان

کش پردازنده یا حافظه نهان برای ذخیره اطلاعات به کار می‌رود. کشِ بیشتر به این معنی است که پردازنده از سرعت بالاتری برخوردار بوده و می‌تواند سریع‌تر به داده‌های مورد نیاز دسترسی داشته باشد.

در کل پردازنده‌های لپ‌تاپ‌های رندرینگ در مقایسه با لپ‌تاپ‌های گیمینگ از تعداد هسته بیشتر، سرعت کلاک بالاتر و ظرفیت کش زیاد برخوردار هستند.

  • کارت گرافیک

نوع کارت گرافیک در لپ‌تاپ‌های گیمینگ با لپ‌تاپ‌های رندرینگ تفاوت دارد. در لپ‌تاپ‌های گیمینگ معمولا از کارت گرافیک‌های NVIDIA GeForce GTX یا AMD Radeon RX استفاده می‌شود که برای بازی‌های ویدئویی با کیفیت بالا بهینه شده است. در حالی که در لپ‌تاپ‌های رندرینگ، کارت گرافیک‌های NVIDIA Quadro یا AMD Radeon Pro به کار می‌روند که جهت تولید تصاویر گرافیکی باکیفیت بهینه شده‌اند. کارت‌های گرافیکی این دو دسته لپ‌تاپ از نظر ویژگی‌های زیر متفاوت هستند:

  • حافظه ویدئویی

حافظه ویدئویی لپ‌تاپ‌های گیمینگ معمولا ۴ گیگابایت یا بیشتر است اما این حافظه ویدئویی در لپ‌تاپ‌های رندرینگ ۸ گیگابایت یا بیشتر می‌باشد. ناگفته نماند حافظه ویدئویی بزرگتر موجب سرعت بیشتر کارت گرافیک می‌شود و کارهای گرافیکی با سرعت بالاتری انجام می‌شوند.

  • سرعت کلاک

واحد سرعت کلاک در کارت گرافیک، گیگاهرتز است و سرعت کلاک بالاتر به معنی کارت گرافیک سریع‌تر می‌باشد. کارت گرافیک سریع‌تر نیز می‌تواند کارهای گرافیکی سنگین‌تر را به خوبی انجام دهد.

  • توان پردازش

واحد توان پردازش در کارت گرافیک، وات است. کارت گرافیک‌هایی که توان پردازش بالایی دارند، قوی‌تر هستند و قادر به انجام کارهای گرافیکی سنگین بدون گرم شدن بیش از حد می‌باشند.

 بنابراین کارت گرافیک‌های لپ‌تاپ‌های رندرینگ در مقایسه با کارت گرافیک‌های لپ‌تاپ‌های گیمینگ دارای حافظه ویدئویی بیشتر، سرعت کلاک بالاتر و توان پردازش زیاد هستند.

  • رم

دیگر تفاوت لپ‌تاپ گیمینگ و رندرینگ مربوط به رم آن‌هاست؛ رم لپ‌تاپ‌های رندرینگ با رم لپ‌تاپ‌های گیمینگ تفاوت‌های مهمی دارد. لپ‌تاپ‌های گیمینگ و رندرینگ در ویژگی‌های زیر متفاوت هستند:

  • ظرفیت

ظرفیت رم لپ‌تاپ‌های گیمینگ معمولا ۱۶ گیگابایت یا بیشتر است اما لپ‌تاپ‌های رندرینگ دارای ۳۲ گیگابایت رم یا بیشتر می‌باشند. لپ‌تاپ‌هایی با ظرفیت رم بالاتر می‌توانند کارهای گرافیکی سنگین‌تر را با سرعت بالاتر انجام دهند.

  • سرعت

لپ‌تاپ‌های گیمینگ معمولاً دارای رم با سرعت ۳۲۰۰ مگاهرتز یا بیشتر هستند، درحالی‌که لپ‌تاپ‌های رندرینگ معمولاً دارای رم با سرعت ۳۶۰۰ مگاهرتز یا بیشتر هستند.

  • نوع

نوع رم لپ‌تاپ‌های گیمینگ با نوع رم لپ‌تاپ‌های رندرینگ متفاوت است. لپ‌تاپ‌های گیمینگ معمولا از رم DDR4 استفاده استفاده می‌کنند اما لپ‌تاپ‌های رندرینگ اغلب دارای رم DDR5 هستند. به طور کلی رم‌های DDR5 سریع‌تر و جدیدتر از رم‌های DDR4 هستند.

همان‌طور که می‌بینید رم لپ‌تاپ‌های رندرینگ دارای ظرفیت بیشتر، سرعت بالاتر و نوع جدیدتر هستند و در نتیجه با لپ‌تاپ‌های رندرینگ می‌توانید تصاویر گرافیکی با کیفیت بالا را طراحی کنید.

تفاوت لپ تاپ گیمینگ و رندرینگ

  • حافظه داخلی

حافظه داخلی لپ‌تاپ‌های گیمینگ با حافظه داخلی لپ‌تاپ‌های رندرینگ در موارد زیر تفاوت دارد:

  • ظرفیت

لپ‌تاپ‌های گیمینگ دارای SSD با ظرفیت کمتری هستند زیرا بازی‌های ویدئویی در مقایسه با فایل‌های رندرینگ، فضای بیشتری اشغال می‌کنند.

  • سرعت

حافظه‌های SSD در لپ‌تاپ‌های رندرینگ به سرعت بیشتری نیاز دارند در حالی که سرعت حافظه SSD در لپ‌تاپ‌های گیمینگ کمتر است. البته ظرفیت و سرعت حافظه SSD در لپ‌تاپ‌های گیمینگ بسیار بیشتر از لپ‌تاپ‌های معمولی است.

  • نوع

در لپ‌تاپ‌های گیمینگ می‌توان از هر نوع SSD استفاده کرد اما در لپ‌تاپ‌های رندرینگ بیشتر از حافظه‌ای اس اس دی از نوع NVMe استفاده می‌کنند. سرعت SSD از نوع NVMe بیشتر از سرعت SSD از نوع SATA است.

بیشتر بخوانید: انواع هارد اینترنال

  • صفحه‌نمایش

یکی دیگر از تفاوت‌های لپ‌تاپ‌های رندرینگ و گیمینگ مربوط به صفحه نمایش آن‌هاست. صفحه نمایش لپ‌تاپ‌های رندرینگ با صفحه نمایش لپ‌تاپ‌های گیمینگ، تفاوت‌های اساسی دارد. برخی از مهم‌ترین تفاوت‌های صفحه نمایش این دو دسته لپ‌تاپ عبارتند از:

  • رزولوشن

لپ‌تاپ‌های رندرینگ معمولا رزولوشن بالاتری نسبت به لپ‌تاپ‌‌های گیمینگ دارند زیرا رندرینگ تصاویر گرافیکی با کیفیت بالا نیازمند صفحه نمایش با جزییات بیشتر می‌باشد. لپ‌تاپ‌های گیمینگ معمولا دارای رزولوشن Full HD (1920×۱۰۸۰) هستند اما لپ‌تاپ‌های رندرینگ از رزولوشن QHD (2560×۱۴۴۰) برخوردارند.

  • نرخ تازه‌سازی

نرخ تازه‌سازی بالاتر منجر به صفحه نمایش روان‌تر می‌شود و صفحه نمایش روان‌تر برای بازی‌های ویدئویی ضروری است. نرخ تازه‌سازی لپ‌تاپ‌های گیمینگ معمولا ۱۲۰ هرتز و بیشتر است در حالی که نرخ تازه‌سازی لپ‌تاپ‌های رندرینگ اغلب حدود ۶۰ هرتز می‌باشد.

  • پوشش رنگی

لپ‌تاپ‌های رندرینگ از پوشش رنگ گسترده‌تر مانند Adobe RGB یا DCI-P3 برخوردارند اما لپ‌تاپهای گیمینگ، پوشش رنگی محدودتر مانند sRGB دارند. صفحه نمایش با پوشش رنگی گسترده می‌تواند طیف رنگی گسترده‌تری را نمایش بدهد و به تولید تصاویر گرافیکی با کیفیت بالا کمک می‌کند.

  • پنل

لپ‌تاپ‌های گیمینگ اغلب از پنل TN برخوردارند که سریع و پاسخگو هستند. از طرف دیگر لپ‌تاپ‌های رندرینگ دارای پنل IPS هستند که زاویه دید گسترده دارند.

من زینب نثار هستم جامعه‌شناسی خوندم و خیلی تصادفی به دنیای تولید محتوا وارد شدم. حالا عاشق نوشتن هستم و از اینکه توی کارم هر روز چیز جدید یاد می‌گیرم لذت می‌برم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 + 10 =

جدول مقایسه