بهترین لپ تاپ از نظر طول عمر باطری

یکی از ویژگی‌های مهم لپ‌تاپ‌ که هنگام خرید باید به آن توجه کنید، طول عمر باتری است. در واقع از آن جایی که بسیاری از کاربران لپ‌تاپ خود را به مکان‌های مختلف می‌برند، لازم است باتری سیستم آن‌ها از قابلیت شارژدهی طولانی مدت برخوردار باشد. البته پیدا کردن لپ‌تاپی با طول عمر باتری مناسب، کاری دشوار است و نیاز به جستجوی فروان دارد. اگر شما هم به دنبال یافتن لپ‌تاپی با ظرفیت بالا و عمر باتری طولانی هستید، این مطلب را تا آخر بخوانید. ما در این نوشته به فاکتورهای تاثیرگذار در طول عمر باتری لپ‌تاپ می‌پردازیم و سپس، بهترین لپ‌تاپ‌ها از نظر طول عمر باتری را معرفی می‌کنیم.

باتری لپ تاپ‌های رده‌بالا و گیمینگ حرفه‌ای

لپ‌تاپ‌های رده‌بالا و گیمینگ از قوی‌ترین سخت‌افزارهای موجود در بازار برخوردارند و البته مصرف انرژی پردازنده اصلی و پردازنده گرافیکی آن‌ها بسیار بیشتر از لپ‌تاپ‌های رده پایین است؛ هر چقدر پردازنده گرافیکی لپ‌تاپ جدیدتر و قوی‌تر باشد، مصرف انرژی آن بیشتر خواهد بود. در واقع مصرف پردازنده گرافیکی قوی به صورت قابل توجهی بیشتر از پردازنده‌های گرافیکی ضعیف‌تر یا پردازنده گرافیکی مجتمع است که روی تراشه پردازنده اصلی قرار گرفته است.

همچنین بعضی از لپ‌تاپ‌های گیمینگ حرفه‌ای و رده بالا که برای اجرای برنامه‌های سنگین گرافیکی و مهندسی طراحی شده‌اند، دارای ظرفیت ۹۹ وات‌ساعت هستند؛ ۹۹ وات ساعت، بالاترین ظرفیت ممکن برای باتری‌های یون لیتیوم است که در لپ‌تاپ‌ها به کار می‌رود. ظرفیت بالای باتری در لپ‌تاپ‌های رده بالا کمک می‌کند سیستم پاسخگوی توان زیادی باشد که پردازنده گرافیکی لپ‌تاپ به آن احتیاج دارد. البته در صورتی که از لپ‌تاپ‌های رده بالا با ظرفیت باتری بالا برای کارهای روزمره مانند تماشای فیلم و جستجو در وب استفاده کنید شاهد تفاوت عمر باتری آن‌ها با عمر باتری لپ‌تاپ‌های میان‌رده و پایین‌رده خواهید بود.

لپ‌تاپ‌های رده‌بالا به دو دلیل هنگامی که از آن‌ها برای کارهای روزمره استفاده می‌شود، مصرف انرژی کمتری دارند. دلیل اول این است که هنگام انجام کارهای روزمره در لپ‌تاپ‌های رده بالا نیازی به قدرت بالای پردازنده گرافیکی مجزا نیست؛ در نتیجه در این مواقع پردازش‌های گرافیکی به پردازنده گرافیکی مجتمع روی پردازنده اصلی سپرده می‌شود که مصرف انرژی کمتری در مقایسه با پردازنده گرافیکی مجزا دارند. دلیل دوم هم آن است که در لپ‌تاپ‌های جدید که از پردازنده‌های نسل دوازدهم به بعد اینتل استفاده شده است، هنگامی که نیاز به قدرت پردازشی بالا نباشد از هسته‌های موثر استفاده می‌شود و البته مصرف انرژی هسته‌های موثر کمتر از هسته‌های کاربردی است.

اما تفاوت هسته‌های موثر با هسته‌های کاربردی در پردازنده‌های نسل دوازده به بعد اینتل چیست؟ هسته‌های موثر به هسته‌هایی گفته می‌شود که در زمانی که نیاز به قدرت پردازشی بالایی نباشد از آن‌ها استفاده می‌شود و سرعت و مصرف انرژی کمتری نسبت به هسته‌های کاربردی دارند. هسته‌های کاربردی نیز به هسته‌هایی گفته می‌شود در زمان اجرای بازی‌ها و برنامه‌های سنگین از آن‌ها استفاده می‌شود و سرعت و مصرف انرژی بیشتری دارند.

بهترین لپ تاپ از نظر طول عمر باطری

رابطه قدرت و جدیدتر بودن پردازنده با مصرف شارژ

بسیاری از افراد فکر می‌کنندعمر باتری لپ‌تاپی با پردازنده Core i3 نسل دهم از عمر باتری لپ‌تاپی با پردازنده Core i9 یا Core i7 همین نسل بیشتر است؛ در حالی که به هیچ وجه اینطور نیست. در واقع تست‌های مختلف روی پردازنده‌های هم‌نسل نشان می‌دهد قدرت پردازنده تاثیر زیادی بر روی مصرف شارژ باتری ندارد. به عنوان مثال انجام تست بر روی دو پردازنده نسل دوازدهم Core i3 12100 و Core i9 12900K نشان داد که گرچه پردازنده Core i9 در عملکرد تکی هسته‌‌ها تا ۱۵ درصد و در عملکرد گروهی هسته‌ها تا ۵۰ درصد قوی‌تر از Core i3 می‌باشد اما مصرف انرژی Core i9 حدود ۳ درصد کمتر از پردازنده Core i3 است.

مطلب بالا درباره پردازنده‌های شرکت AMD نیز صادق است و پردازنده‌های جدید و قوی این شرکت در مقایسه با پردازنده‌های قدیمی آن مصرف انرژی کمتری ندارند. به عنوان مثال پردازنده Ryzen 7 قوی‌تر از Ryzen 5 بوده و پردازنده Ryzen 7 در عملکرد تکی هسته‌ها حدود ۳ درصد و در عملکرد گروهی هسته‌ها حدود ۱۲ درصد قوی‌تر از Ryzen 5 است؛ این در حالی است که مصرف انرژی این دو پردازنده یکی است و تفاوتی با یکدیگر ندارند.

در اینجا می‌خواهیم به دو نکته مهم دیگر درباره رابطه قدرت پردازنده با مصرف شارژ اشاره کنیم؛ نکته اول این است از آن جایی که پردازنده‌های اینتل از نسل دوازدهم به بعد دارای دو سری هستند و در نتیجه مصرف انرژی کمتری دارند. در نتیجه یک پردازنده نسل ۱۲ یا ۱۳، مصرف کمتری نسبت به پردازنده‌های نسل ۱۰ یا ۱۱ دارد.

نکته دوم این است که فناوری ساخت در پردازنده‌ها با واحد نانومتر سنجیده می‌شود و هر چقدر نانومتر فناوری ساخت در یک پردازنده پایین‌تر باشد، سرعتش بیشتر و مصرف انرژیش هم کمتر می‌شود. به عنوان مثال پردازنده‌ای دارای فناوری ساخت ۵ نانومتری در مقایسه با پردازنده‌ای با فناوری سخت ۷ نانومتری، مصرف انرژی کمتری دارد.

رابطه نمایشگر لپ تاپ و مصرف شارژ باتری

نمایشگر لپ‌تاپ، حجم زیادی از شارژ باتری را مصرف می‌کند و بسیاری از مواقع مصرف ۸۰ درصد حجم باتری به نمایشگر اختصاص می‌یابد. در حقیقت هر چقدر وضوح تصویر نمایشگر بالاتر باشد به دلیل نمایش پیکسل‌های بیشتر، مصرف انرژی آن هم بیشتر می‌شود. در حال حاضر(۱۴۰۲) رایج‌ترین وضوح‌های تصویر شامل Full HD، ۲K و ۴K هستند که تعداد پیکسل‌ها در ۲K دو برابر و در ۴K چهار برابر Full HD است و در نتیجه مصرف انرژی آن‌ها به همین نسبت چند برابر وضوح Full HD می‌باشد.

از طرف دیگر با بزرگتر شدن سایز نمایشگر، مصرف انرژی آن هم افزایش می‌یابد و البته اندازه نمایشگر به اندازه وضوح آن در مصرف باتری تاثیرگذار نیست.

تاثیر حافظه رم و حافظه ذخیره‌سازی (درایوها) در مصرف شارژ باطری

حافظه رم و حافظه ذخیره‌سازی در مصرف شارژ باتری تاثیر دارد اما نقش آن به اندازه عوامل ذکر شده در بالا پررنگ نیست. به طور کلی هر چقدر نوع حافظه رم جدیدتر باشد، مصرف انرژی آن در مقایسه با نسخه قبل از خودش کمتر می‌شود. به عنوان مثال مصرف انرژی رم DDR3 برابر با ۱.۵ ولت، رم DDR4 حدود ۱.۲ ولت و رم DDR5 نیز تقریبا ۱.۱ ولت است. البته سرعت حافظه رم نیز در مصرف انرژی تاثیرگذار است و با افزایش سرعت صرفنظر از نوع رم، مصرف انرژی بیشتر می‌شود. در صورتی که دو رم از نوع DDR3 بوده و سرعت یکی ۲۱۳۳ مگاهرتز و سرعت دیگری ۱۶۰۰ مگاهرتز باشد، مصرف انرژی رم با سرعت ۲۱۳۳ مگاهرتز بیشتر خواهد بود.

همچنین حافظه‌های SSD که در مقایسه با حافظه‌های HDD بیشتر در لپ‌تاپ‌ها رواج دارند، مصرف انرژی کمتری دارند؛ هر چند اختلاف مصرف انرژی در هاردهای HDD و SSD از شش یا هفت وات بیشتر نیست. از طرف دیگر درایوهای SSD با رابط SATA و رابط NVMe مصرف انرژی متفاوتی دارند. در حالتی که این درایوها بیکار باشند، تفاوت مصرف انرژی‌شان محدود به چند صدم وات است. در کل می‌توان گفت درایوهای SSD با رابط SATA نسبت به درایوهای SSD با رابط NVMe، مصرف انرژی کمتری دارند. هرچند سرعت درایوهای SSD با رابط NVMe حداقل پنج برابر بیشتر از درایوهای SSD با رابط SATA است.

معرفی بهترین لپ‌تاپ‌ها از نظر طول عمر باتری

در بخش‌های قبلی این مقاله عوامل تاثیرگذار بر عمر شارژ باتری لپ‌تاپ‌ها را بررسی کردیم. در این بخش می‌خواهیم به معرفی بهترین لپ‌تاپ‌های موجود در بازار ایران بپردازیم که طول عمر باتری بالایی دارند. این لپ‌تاپ‌ها عبارتند از:

  • لپ تاپ ۱۶ اینچی ایسوس مدل ROG Strix G16 G614JV

لپ‌تاپ ۱۶ اینچی مدل ROG Strix G16 G614JV، یکی از لپ‌تاپ‌های گیمینگ میان‌رده شرکت ایسوس است که به نسل جدید پردازنده‌های اینتل و انویدیا مجهز شده است. این لپ‌تاپ دارای سری پردازنده Core i7 13650HX است و صفحه نمایش ۱۶ اینچی آن از وضوح ۱۲۰۰×۱۹۲۰ برخوردار است.

شرکت ایسوس در این لپ‌تاپ قدرتمند از باتری ۹۰ وات‌ساعتی استفاده کرده است که بسته به نوع استفاده کاربر ۲ تا ۵ ساعت قابلیت شارژدهی دارد. همچنین لپ‌تاپ فوق، امکان شارژ سریع با USB تایپ C را دارد.

بهترین لپ تاپ از نظر طول عمر باطری

  • لپ‌تاپ ۱۴.۵ اینچی ایسوس مدل Zenbook Pro 14 Duo OLED UX8402ZE-AA

لپ‌تاپ ۱۴.۵ اینچی ایسوس مدل Zenbook Pro 14 Duo OLED UX8402ZE-AA از جمله لپ‌تاپ‌های رده بالای موجود در بازار محسوب می‌شود. صفحه نمایش ۱۴.۵ اینچی این لپ‌تاپ دارای وضوح تصویر +WQ است. باتری ۴ سلولی لپ‌تاپ فوق نیز از ظرفیت ۷۶ وات برخوردار است که قابلیت شارژدهی برای ساعات طولانی دارد. این لپ‌تاپ دارای پردازنده بسیار قوی اینتل مدل i7 است که مصرف انرژی پایینی دارد.

بهترین لپ تاپ از نظر طول عمر باطری

  • لپ‌تاپ سامسونگ Galaxy Book 2 Pro 360

لپ‌تاپ سامسونگ Galaxy Book 2 Pro 360، یکی از محبوب‌ترین لپ‌تاپ‌های شرکت سامسونگ است که از قابلیت‌ها و امکانات مختلفی برخوردار است. این لپ‌تاپ دارای پردازنده Intel Core i7 است و از صفحه نمایش AMOLED برخوردار می‌باشد. باتری قوی این لپ‌تاپ قادر به شارژدهی ۱۲ ساعته است و در نتیجه برای افرادی که مدام در حال جابجایی هستند، مناسب می‌باشد.

لپ‌تاپ ۱۶ اینچی لنوو مدل Legion 5 Pro-CA

لپ‌تاپ ۱۶ اینچی لنوو مدل Legion 5 Pro-CA از جمله محصولات قدرتمند و پر طرفدار شرکت لنوو است که بین گیمرها محبوبیت زیادی دارد. این لپ‌تاپ مجهز به پردازنده قدرتمند Core i7 13620H است که عملکردی عالی در پردازش‌های سنگین دارد. شرکت لنوو در این لپ‌تاپ از باتری با ظرفیت ۶۰ وات استفاده کرده است که قابلیت شارژدهی قابل توجهی دارد.

بهترین لپ تاپ از نظر طول عمر باطری

 

من زینب نثار هستم جامعه‌شناسی خوندم و خیلی تصادفی به دنیای تولید محتوا وارد شدم. حالا عاشق نوشتن هستم و از اینکه توی کارم هر روز چیز جدید یاد می‌گیرم لذت می‌برم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − 2 =

جدول مقایسه