راهنمای خرید مانیتور

مانیتورها از جمله قطعات سخت افزاری پرکاربرد در کامپیوترها هستند که در مدل‌های متنوع با قابلیت‌های مختلف تولید می‌شوند. با توجه به تنوع مانیتورهای موجود در بازار باید قبل از خرید، اطلاعات جامعی درباره آن‌ها کسب کنید. برای مثال قبل از خرید باید بدانید چه سایز مانیتوری با چه نوع پنلی برای شما مناسب است. رزولوشن، نرخ نوسازی تصاویر، تعداد پورت‌ها و زمان پاسخ دهی تصویر از جمله نکات مهم دیگری هستند که هنگام خرید مانیتور باید به آن‌ها توجه کنید. اگر آشنایی چندانی با مانیتورها و ویژگی‌های مهم آن‌ها ندارید، نگران نباشید. مطلب زیر، راهنمای خرید مانیتور است که به صورت مفصل به ویژگی‌های کلیدی مانیتورها و نکات مهم هنگام خرید آن‌ها می‌پردازد.

 

انواع پنل مانیتور

اگر قصد خرید مانیتور از نوع LCD را دارید، بهتر است بدانید نوع پنل آن‌ها، یکی از عوامل تاثیرگذار در عملکردشان است. اغلب مانیتورهای LCD دارای یکی از ۳ نوع پنل زیر هستند:

  • پنل TN

پنل TN که مخفف Twisted Nematic است، یکی از قدیمی‌ترین انواع پنل‌های به کار رفته در مانیتورهای LCD است. این نوع پنل به دلیل ساختار چینش مولکولی خود، دارای نرخ بروزرسانی بالا و تاخیر زمانی پایین است، اما زاویه دید و دقت رنگ خوبی ندارد. قیمت پنل TN در مقایسه با بقیه پنل‌ها پایین‌تر است و مانیتورهای LCD دارای این نوع پنل، جزو ارزان‌ترین مانیتورها در بازار می‌باشند.

  • پنل IPS

پنل IPS یا In-Plane Switching، بهترین نوع پنل مانیتور LCD محسوب می‌شود. این نوع پنل دارای دقت رنگی و ثبات بالایی بوده و زاویه دید گسترده‌ای دارد. از طرف دیگر سایه‌های رنگ در این نوع پنل‌ها، دارای شکل واقعی هستند و عمق آن‌ها هم زیاد است.

مانیتورهای LCD دارای این نوع پنل به دلیل برخورداری از کیفیت تصویر عالی برای کاربران حرفه‌ای مانند ادیتورها، طراحان و عکاسان حرفه‌ای مناسب هستند. البته مانیتورهای دارای پنل IPS جزو گران‌ترین مانیتورهای موجود در بازار هستند.

  • پنل VA

مانیتورهای دارای پنل VA از عمق تصویر و کنتراست فوق‌العاده‌ای برخوردارند اما متاسفانه زمان پاسخگویی طولانی دارند. مانیتورهای دارای این نوع پنل برای تماشای فیلم و انجام کارهای روزمره مناسب هستند.

همانطور که می‌بینید هر یک از انواع پنل با ویژگی‌های متفاوت برای کابران طیف خاصی مناسب هستند. البته اگر به دنبال پنلی با دقت رنگ بالا و زاویه دید بهتر هستید، پیشنهاد می‌کنیم به سراغ مانیتوری با پنل IPS بروید.

انواع پنل مانیتور

فناوری FreeSync یا G-Sync در مانیتورها

پارگی تصویر یا نکته تکه شدن آن، اتفاقی ناخوشایند در مانیتورهاست که به دلیل عدم تطابق و هماهنگی نرخ فریم ریت(فریم‌های پردازش شده در کارت گرافیگ) با رفرش ریت مانیتور(فریم‌های نمایش داده شده روی مانیتور) رخ می‌دهد. برای جلوگیری از پارگی تصویر در مانیتورها از یکی از دو فناوری زیر استفاده می‌شود:

  • فناوری FreeSync

مانیتورهایی که از فناوری FreeSync AMD برای غلبه بر تکه تکه شدن تصاویر استفاده می‌کنند، دارای رفرش ریت پویا هستند. رفرش ریت پویا باعث می‌شود حداقل و حداکثر رفرش ریت مانیتور با فریم ریت کارت گرافیک AMD Radeon هماهنگ شود. لازم به ذکر است ورژن‌های متنوع FreeSync، مطابق با پروتکل همگام‌سازی انطباق VESA هستند؛ به این معنی که این تکنولوژی روی پورت‌های HDMI و Display Port کار می‌کند.

  • فناوری G-SYNC

G-SYNC، نوعی تکنولوژی است که وظیفه کنترل VBI یا VERTICAL BLANKING INTERVAL را به عهده دارد. VBI برابر با طول زمانی است که نمایش یک فریم، تمام شده و نمایش فریم بعد شروع می‌شود؛ در واقع کارت گرافیک در این بازه زمانی هیچ تصویری به مانیتور ارسال نمی‌کند تا نمایشگر آماده نمایش فریمی دیگر شود. در نتیجه مشکلات مربوط به پردازش تصویر کاهش پیدا می‌کند و همه اجزا با یکدیگر هماهنگ می‌شوند.

به طور کلی دو تکنولوژی فوق از نظر عملکرد فرق زیادی با یکدیگر ندارند؛ البته یک تفاوت مهم‌شان این است که FreeSync روی درگاه‌های Display Port و HDMI کار می‌کند در حالی که G-SYNC فقط دارای قابلیت کار روی DISPLAY PORT است. همچنین مانیتورهای دارای فناوری FreeSync از مانیتورهای دارای فناوری  G-SYNC ارزان‌تر هستند.

تفاوت فناوری G-sync و Free-sync

 

تفاوت رزولوشن مانیتورها

رزولوشن به معنای تعداد پیکسل‌ها روی صفحه نمایش است و نقش مهمی در وضوح تصویر دارد؛ در واقع هر قدر تعداد پیکسل‌های صفحه مانیتور بیشتر باشد، رزولوشن بالاتر می‌رود و کیفیت تصاویر بهتر می‌شود. در حال حاضر اغلب مانیتورهای موجود در بازار از نظر رزولوشن در یکی از دسته‌های زیر قرار می‌گیرند:

  • HD

مانیتورهای HD با  رزولوشن ۷۲۰×۱۰۸۰ پیکسل در بین انواع مانیتور دارای پایین‌ترین پیکسل هستند و در نتیجه برای بسیاری فعالیت‌ها مانند طراحی مناسب نیستند.

  • Full HD

مانیتورهای Full HD با رزولوشن ۱۰۸۰×۱۹۲۰ پیکسل از تصاویر نسبتا باکیفیتی برخوردارند. مانیتورهای Full HD برای فعالیت‌هایی مانند وب‌گردی، تماشای فیلم و اجرای نرم‌افزارهای سبک مناسب هستند.

  • Quad HD

مانیتورهای Quad HD دارای رزولوشن   ۲۵۶۰×۱۴۴۰پیکسل هستند. از مانیتورهای Quad HD می‌توانید برای فعالیت‌هایی مانند طراحی و تولید محتوا استفاده نمایید.

  • Ultra HD

مانیتورهای Ultra HD که با نام مانیتورهای ۴K نیز شناخته می‌شوند از رزولوشن ۳۸۴۰×۲۱۶۰ پیکسل برخوردارند. تعداد پیکسل‌های این دسته از مانیتورها تقریبا ۴ برابر مانیتورهای Quad HD است، بنابراین تصاویرشان واضح‌تر و دارای جزییات بیشتر است. اغلب گیمرها و گرافیست‌ها از مانیتورهای دارای رزولوشن ۴K استفاده می‌کنند.

رزولوشن مانیتورها

مانیتورهای LCD، LED و OLED

LCD، LED و OLED از جمله اصطلاحاتی هستند که حتما قبلا به گوش‌تان خورده است و این سوال برای‌تان پیش آمده است که فرق این‌ها چیست. به طور کلی مانیتورها از نظر نور پس زمینه به ۳ دسته تقسیم می‌شوند:

  • مانیتورهای LCD

مانیتورهای LCD که جزو رایج‌ترین مانیتورهای موجود هستند که با استفاده از فناوری کریستال مایع ساخته شده‌اند. بین الکترود و فیلتر نمایشگر فوق، یک لایه نازک از کریستال مایع وجود دارد که موقعیت آن متناسب با تغییرات ولتاژ متغیر می‌باشد و در نتیجه مسیر نور به روی مانیتور باز می‌شود. در مانیتورهای LCD، وجود نور پس‌زمینه از نوع لامپ فلورسنت برای مشاهده تصویر ضروری است.

  • مانیتورهای LED

مانیتورهای LED در واقع نوعی از مانیتورهای کریستال مایع LCD هستند، اما در مانیتورهای LED به جای لامپ فلورسنت کاتدی از دیودهای ساطع کننده نور(LED) استفاده می‌شود؛ استفاده از نور پس زمینه LED در این مانیتورها باعث می‌شود رنگ‌ها در این دسته از نمایشگرها، درخشان‌تر و واقعی‌تر بوده و رنگ سیاه نیز در آن‌ها دارای وضوح و تیرگی بیشتر باشد. از طرف دیگر مانیتورهای LED دارای عمر باتری طولانی‌تری هستند و مصرف باتری کمی نیز دارند.

تفاوت مانیتور LCD و LED

  • مانیتورهای OLED

مانیتورهای OLED، نوع دیگری از مانیتورهای تخت هستند که در مقایسه با مانیتورهای LED و LCD از زاویه دید بهتری برخوردارند.  در واقع نمایشگرهای OLED، از موادی بر پایه کربن تشکیل شده‌اند که هنگام اتصال به جریان برق، از خود نور ساطع می‌کنند. در نتیجه این دسته از مانیتورها نیازی به منبع نور پس‌زمینه یا فیلتر جداگانه برای ایجاد رنگ ندارند.

سایزهای مختلف مانیتور

یکی از نکات مهم هنگام خرید نمایشگر، انتخاب مانیتوری دارای سایز مناسب است. نمایشگرهای کوچک به حرکات گردن کمتری نیاز دارند اما به دلیل ریز بودن جزییات، چشم شما را خسته می‌کنند. این در حالی است که مانیتورهای بزرگ، چشم را کمتر خسته می‌کنند اما به حرکات گردن بیشتری نیاز دارند. به طور کلی مانیتورها را از نظر سایز می‌توان به چند دسته تقسیم کرد:

  • ۲۰ اینچ و پایین‌تر

مانیتورهای ۲۰ اینچی و پایین‌تر که اغلب قیمت ارزانی نیز دارند برای فعالیت‌هایی مانند وب‌گردی، تماشای فیلم و اجرای نرم‌افزار آفیس مناسب هستند. البته مانیتورهای دارای سایز ۲۰ اینچ و کمتر، چشم را بیشتر خسته می‌کنند.

  • ۲۱ تا ۲۶ اینچ

مانیتورهای دارای سایزهای ۲۱ تا ۲۶ اینچ هم برای فعالیت‌های حرفه‌ای مثل طراحی و هم برای کارهای روزمره مناسب هستند. مانیتورهای این دسته نه تنها چشم را خسته نمی‌کنند بلکه به حرکات سر و گردن زیادی هم نیاز ندارند.

  • ۲۷ اینچ و بالاتر

مانیتورهایی دارای سایز ۲۷ اینچ و بالاتر برای فعالیت‌هایی مانند گیمینگ و ساخت انمیشین مناسب هستند. البته هنگام خرید مانیتورهای دارای سایز ۲۷ اینچ و بیشتر، دقت کنید و نمایشگری با رزولوشن Quad HD را انتخاب نمایید. همچنین مانیتورهایی با سایز بزرگ باید از سخت افزار قدرتمندی برخوردار باشند.

سایزهای مانیتور

فرق مانیتورهای تخت با خمیده چیست؟

در حال حاضر مانیتورهای موجود در بازار یا از نوع تخت بوده یا خمیده هستند؛ در حقیقت مانیتورهای خمیده، نسل جدیدتر مانیتورها هستند که چند سال قبل وارد بازار شدند ولی استقبال چندانی از آن‌ها نشد. در کل نیز مانیتورهای خمیده با مانیتورهای تخت از نظر بسیاری از فناوری‌ها مانند فرکانس نوسازی، زمان واکنش‌دهی و کاهش نورهای اضافه فرق زیادی ندارند. البته مانیتورهای خمیده دارای برخی مزایا و معایب نسبت به مانیتورهای تخت هستند.

مزایای مهم مانیتورهای خمیده در مقایسه با مانیتورهای تخت را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • تجربه کاربری بهتر و لذت‌بخش

همانطور که می‌دانید در دنیای واقعی همه چیز به صورت سه بعدی است اما مانیتورهای تخت، تصاویر را به صورت دو بعدی نمایش می‌دهند. این در حالی است که کاربران در مانیتورهای خمیده می‌توانند شاهد تصاویر سه بعدی باشند. در نتیجه قاعدتا مشاهده تصاویر سه بعدی برای کاربران مانیتورهای خمیده، تجربه کاربری بهتر و لذت‌بخش‌تری فراهم می‌کند.

  • از بین بردن نویز تصویر

معمولا تصاویر دارای اعوجاج در مانیتورهای تخت، در مانیتورهای خمیده و منحنی به صورت واضح‌تر مشاهده می‌شوند. در واقع تصاویری که در مانیتورهای تخت به ویژه در لبه‌های آن‌ها با نویز زیاد نمایش داده می‌شوند، در نمایشگرهای خمیده با نویز کمتر و وضوح بالاتر مشاهده می‌شوند.

  • خستگی کمتر چشم و مغز

یکی از مزایای مانیتورهای خمیده در مقایسه با مانیتورهای تخت این است که چشم را کمتر خسته می‌کنند. در واقع صفحه نمایشگرهای خمیده منطبق با انحنای قرنیه چشم انسان طراحی شده‌اند؛ بنابراین هنگام تماشای ویدئو یا بازی، قرنیه چشم‌تان کمتر حرکت می‌کند و چشم‌تان کمتر خسته می‌شود. اگر مانیتور خمیده‌تان دارای سایز بزرگتری نیز باشد، خستگی مغز و چشم‌تان کمتر خواهد بود.

  • امکان تمرکز بیشتر

یکی دیگر از مزایای مهم استفاده از مانیتورهای خمیده، امکان تمرکز بیشتر در آن‌هاست. در واقع هنگام کار با مانیتورهای خمیده، نیازی نیست که برخی مواقع سرتان را بچرخانید تا گوشه‌ها را بهتر ببینید و از این‎‌رو فشار کمتری به گردن‌تان وارد می‌شود. در صورتی که موقع کار با مانیتورهای تخت، باید مدام گردن و چشم‌تان را بچرخانید و این مسئله موجب خستگی چشمان و گردن‌ شما می‌شود.

حتی آزمایش‌های مختلف نیز نشان داده‌اند مانیتورهای تخت در مقایسه با مانیتورهای خمیده موجب خستگی بیشتر چشم می‌شوند و حتی منجر به عدم تمرکز، تاری دید و سردرد می‌شوند.

  • برخورداری از میدان دید وسیع

هما‌ن‌طور که می‌دانید، مانیتورهای منحنی و خمیده، میدان دید زیادی دارند. برخورداری از میدان دید وسیع باعث می‌شود، خطای دید کاربر در تشخیص تصاویر و رنگ‌ها کاهش یابد. به همین دلیل گرافیست‌ها و گیمرها ترجیح می‌دهند از مانیتورهای خمیده استفاده کنند.

تفاوت مانیتور تخت و خمیده

 

تا اینجا با مزایای استفاده از مانیتورهای خمیده در مقایسه با مانیتورهای تخت آشنا شدید. حالا برویم به سراغ معایب مانیتورهای خمیده که عبارتند از:

  • نامناسب برای نصب روی دیوار

مانیتورهای خمیده به هیچ وجه برای نصب روی دیوار، مناسب نیستند؛ در صورت نصب این مانیتورها روی دیوار با مشکلاتی مانند کاهش اورگونومی و کم شدن جذابیت ظاهری مواجه خواهید شد.

  • فقدان دید مناسب از اطراف

کاربران مانیتورهای خمیده هنگامی که درست روبروی آن بنشینند دارای بهترین زاویه دید هستند؛ اما کاربرانی که در اطراف این مانیتور می‌نشینند، نمی‌توانند دید خوبی داشته باشند. از طرف دیگر بازتاب نور در قسمت‌های منحنی این مانیتورها، آزاردهنده می‌شود.

  • قیمت بالا

مانیتورهای خمیده نسبت به مانیتورهای تخت بسیار گران‌تر هستند و در نتیجه بسیاری از کاربران ترجیح می‌دهند به سراغ مانیتورهای تخت بروند.

تعداد درگاه‌های ورودی مانیتور

تعداد پورت‌ها و اتصالات از جمله مهم‌ترین نکاتی است که هنگام خرید مانیتور باید به آن توجه کنید. در واقع هر چقدر تعداد پورت‌های روی یک مانیتور بیشتر باشد، قابلیت اتصال آن به سیستم‌های مختلف بیشتر می‌شود. همچنین رابط‌های اتصال باید با خروجی‌های کارت گرافیک مطابقت داشته باشند. در حال حاضر درگاه‌های ورودی رایج روی مانیتورها عبارتند از:

  • درگاه VGA

درگاه‌های VGA جزو استانداردهای خروجی تصویر برای کامپیوترهاست که در حال حاضر این نوع درگاه بیشتر روی محصولات ارزان قیمت مانند لپ تاپ‌های اداری وجود دارد. این درگاه، تنها می‌تواند سیگنال‌های ویدئویی را منتقل کند و امکان ارسال سیگنال‌های صوتی را ندارد.

درگاه VGA دارای ۱۵ پین(DB-15)، به صورت سه ردیفی می‌باشد و البته تعداد پین‌ها در استانداردهای Mini-VGA به تعداد ۱۴ در دو ردیف می‌رسد. داده‌های تصویری در درگاه فوق به صورت آنالوگ ارسال می‌شوند؛ همچنین داده‌های رنگ در آن متمایز می‌باشند به این معنی که دیتاهای متعلق به هر کدام از رنگ‌های قرمز، سبز و آبی به وسیله سه پین مختلف منتقل می‌شوند.

از طرف دیگر حداکثر رزولوشن پشتیبانی شده در پورت VGA برابر با ۲۰۴۸ در ۱۵۳۶ پیکسل (۲۰۴۸*۲۵۳۶ px) می‌باشد.

  • درگاه DVI

درگاه یا پورت DVI که جایگزین درگاه VGA محسوب می‌شود، در مانیتورهای پایین‌رده و میان‌رده استفاده می‌شود. این نوع از پورت‌ها، سیگنال‌های آنالوگ دریافتی را به سیگنال‌های دیجیتالی تبدیل می‌کنند و البته می‌توان از آن‌ها به عنوان درگاهی برای تک سیگنال‌های آنالوگ نیز استفاده نمود؛ بنابراین این درگاه، قابلیت استفاده به عنوان یک پورت برای سیگنال‌های آنالوگ و دیجیتال به صورت مجزا را دارد.

حداکثر رزولوشن پشتیبانی در حالت دابل لینک در درگاه‌های DVI برابر با ۲۵۶۰ در ۱۶۰۰ پیکسل (۲۵۶۰*۱۶۰۰ px) می‌باشد.

  • درگاه HDMI

درگاه یا پورت HDMI، قابلیت انتقال باکیفیت تصویر و صوت را برای کاربران فراهم می‌کند. این پورت در سال ۲۰۰۳ طراحی شد و در سال ۲۰۰۴ نیز به بازار عرضه شد. پورت HDMI، تنها درگاهی است که با مشارکت مالی و تکنولوژیک چند شرکت از جمله پاناسونیک، فیلیپس، هیتاچی و سونی ساخته شد.

نام پورت HDMI مخفف عبارت انگلیسی High Definition Multimedia Interface(رابط چندرسانه‌ای با کیفیت بالا) است و در سال‌های اخیر استفاده از آن بر روی بسیاری از مانیتورها رایج شده است. این درگاه تصاویر را با وضوح بیش از ۱۰۸۰ پیکسل و با سرعت ۶۰ فریم در هر ثانیه ارسال می‌کند و البته صدا نیز در آن با فرکانس ۱۹۲ هرتز منتقل می‌کند.

همچنین این پورت می‌تواند هشت کانال صوتی را تا ۱۹۲kHz ارسال کند و البته قابلیت پشتیبانی از تمام فرمت‌های فعلی صدا به ویژه Dolby Digital و DTS را دارد. از طرف دیگر پورت HDMI که از تجمع ۱۹ سیم در یک کابل به وجود آمده است، می‌تواند داده‌ها را با سرعت ۵ گیگابایت در ثانیه منتقل کند. همچنین درگاه فوق دارای ۱۹ پین و یک محافظ Copyright می‌باشد.

یکی از مزایای مهم پورت HDMI در مقایسه با دو نوع پورت ذکر شده در بالا، انتقال همزمان سیگنال‌های صوتی و تصویری است. در واقع این نوع پورت غیر از کانال‌های ویدئویی، دارای ۸ کانال مجزا برای انتقال صدای غیر فشرده است.

لازم به ذکر است سایز کوچکتر این درگاه با نام mini HDMI نیز وجود دارد که بر روی محصولات و دستگاه‌های کوچک استفاده می‌شود.

  • درگاه DisplayPort

پورت‌های DisplayPort یا DP، یکی دیگر از انواع درگاه‌های ورودی مانیتورها هستند که امکان انتقال با کیفیت صدا و تصویر را فراهم می‌کنند. این نوع پورت‌ها از نظر ویژگی‌های مختلف، شباهت زیادی به پورت‌های HDMI دارند. پورت‌های DisplayPort در دو اندازه DisplayPort استاندارد و Mini DisplayPort (mDP) تولید می‌شوند و البته هر دو با وجود تفاوت ظاهری دارای ۲۰ پین هستند.

یکی از ویژگی‌های مهم پورت‌های DisplayPort، این است که از فناوری‌های FreeSync AMD و G-Sync پشتیبانی می‌کنند. در نتیجه اگر مانیتور شما دارای این پورت باشد صرفنظر از نوع کارت گرافیک‌تان می‌توانید تجربه بازی فوق‌العاده‌ای با آن داشته باشید. همچنین اغلب پورت‌های DisplayPort از گیره‌هایی برخوردارند که آن‌ها را در مانیتور به صورت ایمن نگه می‌دارند.

پورت‌های مانیتور

انواع مانیتور براساس کاربرد

قبل از خرید مانیتور ابتدا باید ببینید قرار است از مانیتور برای چه کاری استفاده کنید؛ سپس مانیتوری مناسب با نیازهای خود را بخرید. در حال حاضر انواع مانیتورها را براساس کاربری آن‌ها می‌توان به چند دسته زیر تقسیم کرد:

  • مانیتورهای اداری- خانگی

تعداد قابل توجهی از کاربران، مانیتور را در بخش خانگی برای انجام اموری مانند تماشای فیلم، وب‌گردی و اجرای برنامه آفیس می‌خرند. برای این دسته از کاربران، مانیتورهای فول اچ دی با سایز متوسط مناسب است و نیازی نیست به سراغ مانیتورهای بزرگ با قابلیت‌های متنوع بروند.

کاربرانی هم که مانیتور را برای استفاده در بخش اداری می‌خرند مانند کاربران در بخش خانگی، بهتر است به سراغ مانیتورهای فول اچ دی با سایز متوسط بروند.

  • مانیتورهای گیمینگ

گیمرها از جمله کاربران حرفه‌ای مانیتورها هستند و در سال‌های اخیر بسیاری از شرکت‌ها، اقدام به تولید مانیتورهایی ویژه برای گیمرها کرده‌اند. مانیتورهای گیمر در حال حاضر جزو پیشرفته‌ترین مانیتورهای موجود در بازار هستند که با قابلیت‌های مختلف تجربه بازی هیجان‌انگیز و فوق‌العاده‌ای را برای کاربران فراهم می‌کنند.

نرخ نوسازی تصویر(refresh rate) بالا و تاخیر ورودی(input lag) پایین، از جمله ویژگی‌های مهم در مانیتورهای گیمینگ هستند که موجب بهبود فرآیند بازی برای گیمرها می‌شوند. پیشرفت‌های اخیر در حوزه ساخت مانیتورهای گیمینگ باعث شده اغلب مانیتورهای تولید شده برای گیمینگ، دارای نرخ نوسازی بالاتر از ۶۰ هرتز باشند. نرخ نوسازی بالای ۶۰ هرتز در این مانیتورها با افزایش سرعت نمایش تصاویر از ایجاد اثر ghosting(دنباله محو اشیای متحرک) نیز جلوگیری می‌کند.

از طرف دیگر نرخ نوسازی تصویر بالاتر و تاخیر کم در نمایش تصاویر در بازی‌های آنلاین، موجب واکنش سریع‌تر گیمرها در روند بازی می‌شود و در نتیجه تاثیر پررنگی در پیروزی یا شکست در رقابت دارند.

مانیتورهای گیمینگ

  • مانیتورهای طراحی

گرافیست‌ها از جمله دیگر کاربران حرفه‌ای مانیتورها هستند و قابلیت‌های مختلف مانیتور می‌تواند تاثیر چشمگیری در نتیجه کار نهایی آن‌ها داشته باشد. در نتیجه اگر به دنبال مانیتوری برای طراحی هستید باید مانیتورهایی با قابلیت‌های مناسب برای کار خود را انتخاب کنید.

اگر می‌خواهید از مانیتور خود برای طراحی استفاده کنید، حتما هنگام خرید به نوع پنل آن توجه کنید. بهترین مانیتورها برای کارهای گرافیکی، مانیتورهای دارای پنل IPS هستند زیرا دقت رنگ بالاتر و زاویه دید بیشتری دارند. از طرف دیگر مانیتورهای دارای پنل IPS از کنتراست بالاتر و قابلیت نمایش طیف زیادی از رنگ‌ها برخوردارند.

همچنین مانیتورهای ویژه طراحی باید دارای رزولوشن بالایی باشند. تصاویرمانیتورهای دارای رزولوشن ۴k، از کیفیت و وضوح بالایی برخوردار است و در نتیجه این دسته از مانیتورها، بهترین انتخاب برای طراحان می‌باشد. البته اخیرا مانیتورهایی با رزولوشن‌های ۵k و ۶k نیز وارد بازار شده‌اند که تصاویر باکیفیت‌تری دارند اما بسیار گران‌تر هستند.

مانیتور طراحی

 

  • مانیتورهای ترید

تریدرها از جمله کاربرانی هستند که وقت زیادی را پشت مانیتور خود می‌گذرانند و در نتیجه باید از مانیتورهایی دارای سایز مناسب استفاده کنند که علاوه بر آسیب نرساندن به چشم، دارای زاویه دید وسیعی باشند. برای تریدرها، مانیتوری با سایز ۲۳ تا ۲۸ مناسب است.

به یاد داشته باشید مانیتورهای مناسبِ ترید نیازی به نرخ نوسازی بالا ندارند، در نتیجه مانیتوری با نرخ نوسازی بین ۶۰ تا ۷۵ هرتز برای ترید مناسب است. از طرف دیگر درست است که هر چه رزولوشن تصویر بیشتر باشد، کیفیت آن بالاتر می‌رود اما مانیتورهای ویژه ترید نیازی به رزولوشن بالا ندارند؛ بنابراین اگر تریدر هستید به سراغ مانیتورهایی با رزولوشن ۱۹۲۰×۱۰۸۰ پیکسل بروید.

همچنین مانیتورهایی که قرار است برای ترید استفاده کنید، بهتر است دارای کنتراست بالا و استاندارد VESA باشند. البته توصیه می‌کنیم مانیتوری را برای ترید انتخاب کنید که نور آبی در آن‌ها حذف شده باشد.

مانیتورهای ترید

تفاوت‌ مانیتورهای‌‌ مات و براق

مانیتورهای ال سی دی(LCD) که جزو رایج‌ترین مانیتورهای موجود در بازار هستند از نظر پوشش صفحه نمایش به دو نوع مات و براق تقسیم می‌شوند؛ بنابراین این دو نوع صفحه نمایش از نظر ساختار و طراحی تقریبا مشابه هم هستند. اما تفاوت‌های نمایشگرهای براق با نمایشگرهای مات چیست؟

به طور کلی مانیتورهای براق دارای ضریب کنتراست و شفافیت رنگ بیشتری می‌باشند. از طرف دیگر توزیع رنگ در این نوع مانیتورها، به صورت اشباع‌تر و شدیدتر است و در نتیجه نقاط سیاه رنگ در آن عمیق‌تر دیده می‌شوند. البته توجه داشته باشید که تابش نور مستقیم به مانیتورهای براق منجر به بازتاب نور ساطع‌شده و در نتیجه آزار کاربران می‌شود. همچنین صفحه مانیتورهای براق در محیط بیرون و زیر نور آفتاب تقریبا دیده نمی‌شود.

با توجه به مشکلات نمایشگرهای براق در محیط‌های پرنور، مانیتورهای مات روانه بازار شدند. مانیتورهای مات دارای پوشش ضد بازتاب نور هستند و بنابراین نور تابیده شده به صفحه‌شان، منعکس نمی‌شود. هر چند صفحه نمایش مانیتورهای براق به علت داشتن پوشش ضد بازتاب نور، کمی تیره است و جذابیت و زیبایی نمایشگرهای براق را ندارند.

پیشنهاد می‌کنیم اگر قرار است بیشتر در محیط‌های پرنور از دستگاه خود استفاده کنید، مانیتوری با صفحه نمایش مات بخرید. البته در صورتی که بیشتر در محیط‌های کم نور از نمایشگر خود استفاده خواهید کرد، مانیتوری با صفحه نمایش براق تهیه کنید.

نرخ نوسازی تصویر در مانیتورها

نرخ نوسازی تصویر(Refresh Rate)، یکی از ویژگی‌های مهم در مانیتورهاست که برای برخی کاربران به ویژه گیمرها، اهمیت زیادی دارد. به طور کلی رفرش ریت مفهومی است که به سرعت جایگزینی فریم‌های قدیمی با فریم‌های جدید در یک ثانیه اطلاق می‌شود.

به عبارت دیگر حرکت فریم‌ها منجر به شکل‌گیری یک تصویر متحرک در مانیتور می‌شوند و از این‌رو نرخ نوسازی به تعداد فریم‌های نشان داده شده در یک ثانیه اشاره می‌کند.

نرخ نوسازی تصویر در مانیتور

زمان پاسخ‌گویی مانیتورها

زمان پاسخ‌گویی در مانیتورها برابر با مدت زمانی است که یک پیکسل از یک رنگ به رنگ دیگر تغییر می‌نماید. زمان پاسخ‌گویی تصاویر در مانیتورهای  LCD معمولا زیر ۱۰ میلی ثانیه می‌باشد.

البته زمان پاسخ‌گویی مانیتورها برای گیمرها بسیار مهم است؛ در نتیجه زمان پاسخگویی در مانیتورهای حرفه‌ای ویژه گیمینگ اغلب در حد ۲ میلی ثانیه است. زمان پاسخگویی پایین موجب کاهش دو پدیده گوستینگ(سایه ضعیف تصویر قبلی) و تاری تصویر در مانیتور می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 1 =

بازگشت به بالا