چگونه هارد اینترنال را به اکسترنال تبدیل کنیم؟

لپ‌تاپ‌ها و کامپیوترها دارای بخشی مهم و حیاتی به نام هارد اینترنال هستند که ما اطلاعات خود را روی آن‌ها ذخیره می‌کنیم. حالا برخی مواقع که لپ‌تاپ یا سیستم کامپیوتر جدید می‌خرید، هارد داخلی آن‌ها را می‌توانید به هارد اکسترنال تبدیل کنید و دوباره از آن‌ها استفاده نمایید. خوشبختانه همه هاردهای اینترنال قابلیت تبدیل به هاردهای اکسترنال را دارند و برای این کار می‌توانید روش‌های مختلفی را به کار ببرید. در این مطلب می‌توانید با روش‌های تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال آشنا شوید.

چه نکاتی هنگام تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال مهم هستند؟

قبل از اینکه به سراغ توضیح روش‌های تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال برویم به توضیح نکات مهمی می‌پردازیم که قبل از این کار باید به آن‌ها توجه کنید. مهم‌ترین نکاتی که قبل از تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال باید به آن‌ها توجه نمایید، عبارتند از:

  • سلامت هارد اینترنال

قبل از اینکه به سراغ تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال بروید ابتدا مطمئن شوید که هارد اینترنال‌ شما سالم است. همان‌طور که می‌دانید به طور کلی هاردها، طول عمر مشخصی دارند و پس از گذشت بازه زمانی طولانی دیگر نمی‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. بنابراین بهتر است قبل از اقدام برای تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال، سلامت آن را چک کنید و اگر قابل اطمینان نبود، بی‌خیالش بشوید.

یکی از نرم‌افزارهایی که برای بررسی وضعیت سلامت هارد اینترنال خود می‌توانید به کار ببرید، برنامه Crystal Disk Info است. این نرم‌افزار را می‌توانید به راحتی از سایت‌های دانلود، تهیه کنید و نصب نمایید. با نصب Crystal Disk Info، اطلاعات کاملی درباره هارد خود شامل نوع اتصال هارد دیسک، سریال نامبر، سرعت، استانداردها و دیگر قابلیت‌های آن به دست می‌آورید و البته با کلیک بر روی گزینه Health Status نیز وضعیت سلامتش را می‌توانید ببینید.

  • نحوه اتصال هارد اینترنال

هاردها دارای استانداردهای اتصال متفاوتی هستند و نوع اتصال آن‌ها هنگام تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال، اهمیت دارد. به طور کلی SATA و PATA و NVMe عبارت از انواع اینترفیس یا رابط‌هایی هستند که برای اتصال هارد اینترنال به مادربرد استفاده می‌شود؛ در بین این سه، رابط PATA قدیمی‌تر و رابط NVMe جدیدتر است. همچنین رابط ساتا، دارای دو اتصال تخت می‌باشد و رابط‌های پاتا از دو اتصال با پین‌های مختلف برخوردارند. رابط NVMe‌ نیز در عین حال که از رابط PCIe استفاده می‌نماید، پهنای باند بسیار زیادی را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

  • سرعت و ظرفیت هارد اینترنال

یکی دیگر از موضوعاتی که باید قبل از تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال در نظر بگیرید، سرعت و ظرفیت هارد می باشد. سرعت هاردهای HDD با RPM نشان داده می‌شود و هر چقدر این عدد بیشتر باشد یعنی سرعت هارد شما بالاتر است. سرعت بالاتر در هارد نیز باعث می‌شود اطلاعات با سرعت بیشتر خوانده و نوشته شوند.

از طرف دیگر سرعت هارد در فعالیت‌هایی مانند گیمینگ نیز مهم است و از هاردهای پرسرعت و دارای حجم بالا می‌توانید برای ذخیره بازی نیز استفاده کنید.

  • سایز هارد اینترنال

به طور کلی هارد دیسک‌ها در دو سایز ۳.۵ و ۲.۵ اینچی تولید می‌شوند؛ هارد دیسک‌های ۳.۵ اینچی در کامپیوترهای رومیزی به کار می‌روند و کمی بزرگتر از هارد دیسک‌های لپ‌تاپ‌ها هستند. همچنین هاردهای ۳.۵ اینچی بدلیل مصرف برق زیاد به یک منبع تغذیه خارجی هم نیاز دارند.  از طرف دیگر هارد دیسک‌ها در سایز ۲.۵ اینچی برای لپ‌تاپ‌ها تولید می‌شوند و به اندازه یک گوشی هستند.

هاردهای ۲.۵ اینچی دارای عرض ۶.۳۵ سانتی‌متر و هاردهای ۳.۵ اینچی دارای عرض ۸.۸۹ سانتی‌متر هستند. اغلب هاردهای اینترنال ۲.۵ اینچی  ۹.۵ میلی‌متر ارتفاع دارند اما ارتفاع برخی از هاردها نیز ممکن است از ۱۲.۵ میلی‌متر بیشتر باشد. در صورتی که برای تبدیل هارد اینترنال به هارد اکسترنال از قاب یا باکس هارد استفاده کنید، ابعاد این هاردها، اهمیت زیادی پیدا می‌کنند.

تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال با قاب مخصوص

یکی از روش‌های رایج تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال، استفاده از قاب مخصوص یا باکس هارد است. این قاب‌ها، محفظه‌های مخصوصی هستند که هارد اینترنال داخل آن‌ها قرار داده می‌شود. قاب‌های فوق دارای رابط‌های اتصال از جمله USB، USB Type-C و لایتنینگ هستند.

تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال با قاب مخصوص

همچنین این قاب‌های مخصوص از نظر متریال و طراحی ظاهری مختلف می‌باشند. بعضی از این قاب‌ها دارای بدنه فلزی و برخی نیز چوبی هستند که علاوه بر زیبایی از استحکام بالایی نیز برخوردار هستند. تعدادی از این قاب‌ها نیز دارای ضربه‌گیرهای سیلیکونی یا واشرهای مخصوص هستند که آن‌ها را در برابر نفوذ قطرات آب، رطوبت و گرد و غبار مقاوم می‌کنند. هرچند به طور کلی اغلب قاب‌ها یا باکس هاردها، بدنه‌ای پلاستیکی یا آلومینیومی دارند و رابط USB را در اختیار کاربر قرار می‌دهند.

حالا برای تبدیل هارد اینترنال به هارد اکسترنال، ابتدا هارد اینترنال را از داخل کیس خارج کنید، کاوری را که روی باکس قرار گرفته است، باز نمایید و هارد را درون باکس یا قاب بگذارید. اگر از هارد اینترنال ۳.۵ اینچی استفاده می‌کنید، باکس شما احتمالا یک کابل اتصال برق نیز دارد؛ پس برای روشن شدن هارد باید کابل فوق را نیز به آن متصل نمایید.

بعد از متصل نمودن هارد به رابط و کابل اتصال قاب، هارد را نیز داخل محفظه بگذارید و در نهایت پیچ کاور را ببندید.

تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال با داک

یکی از روش‌های تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال، استفاده از داک استیشن است. داک استیشن‌ها، انواع مختلفی دارند و از نظر تعداد هاردهای قابل نصب، رابط‌های اتصال و ابعاد با یکدیگرتفاوت دارند.

تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال با داک، فرآیندی بسیار ساده است و برای این کار ابتدا باید هارد اینترنال را از لپ‌تاپ  یا سیستم کامپیوترخارج نمایید و بعد آن را از قسمت رابط‌های اتصال داخل داک بگذارید؛ البته دقت کنید که رابط‌های اتصال در جهت یکسانی باشند. همچنین اغلب داک‌ها به دلیل ویژگی‌ها و قابلیت نصب چند هارد اینترنال، از سوکت برق AC برخوردارند و در نتیجه برای استفاده از داک باید پریز برق نیز در نزدیک‌تان باشد.

استفاده از برد تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال

برای تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال می‌توانید از بردهای آماده نیز استفاده کنید. این بردها، قابلیت پشتیبانی از رابط‌های اتصال IDE و SATA دارند و داری اینترفیس USB نیز می‌باشند. البته از آن‌جایی که این بردها، ابعاد نسبتا کوچک و وزن کمی دارند باعث می‌شوند هارد خود را بتوانید به راحتی به همه جا ببرید. همچنین پیشنهاد می‌کنیم به هیچ وجه از بردهای بی‌کیفیت استفاده نکنید زیرا به هارد شما آسیب می‌زند.

استفاده از برد تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال

بهتر است بدانید از آن‌جایی که بردها دارای ورودی برق نیستند، امکان پشتیبانی از هاردهای اینترنال ۳.۵ اینچی را ندارند. هرچند بردهای تبدیل، روشی مناسب برای تبدیل هاردهای اینترنال ۲.۵ اینچی به هاردهای اکسترنال هستند.

معایب تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال چیست؟

درست است که تبدیل هاردهای اینترنال به اکسترنال مزایای مختلفی دارد، اما دارای معایبی نیز می‌باشد. یکی از معایب تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال این است که از آن‌جایی که هارد اکسترنال مدام در حال جابجایی است، احتمال آسیب دیدن آن افزایش می‌یابد. در واقع هاردهای اینترنال به گونه‌ای طراحی شده‌اند که ساکن و در جای ثابت باشند و جابجایی مکرر به آن‌ها صدمه می‌زند.

یکی دیگر از معایب مهم تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال، هزینه‌های مالی زیاد آن است. به عنوان مثال قیمت هارد باکس در بازار ممکن است با قیمت یک هارد اکسترنال برابر باشد.

من زینب نثار هستم جامعه‌شناسی خوندم و خیلی تصادفی به دنیای تولید محتوا وارد شدم. حالا عاشق نوشتن هستم و از اینکه توی کارم هر روز چیز جدید یاد می‌گیرم لذت می‌برم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو + چهار =

جدول مقایسه