راهنمای خرید هارد دیسک اکسترنال

اگرچه فضای ذخیره سازی ابری مناسب است، اما تضمین نمی شود که برای همیشه  در دسترس شما باشد. در نهایت، ما از فضای ذخیره‌سازی ابری به سمت چیزی که هنوز تصوری از آن نداریم، خواهیم رفت. تا آن زمان، انتقال یک کپی از فایل‌های خود به یک هارد دیسک اکسترنال، یک راهکار مناسب است.

چرا باید یک نسخه پشتیبان تهیه کنید؟ برای اطمینان از اینکه همه اطلاعات حیاتی شما ایمن هستند، مهم نیست که چه اتفاقی برای رایانه یا اتصال شما به اینترنت می‌افتد. همه چیز را به یک درایو خارجی ارسال کرده و از cloud به عنوان منبع ثانویه استفاده نمایید. اما با وجود گزینه‌های زیادی که اکنون دردسترس است، از کجا باید شروع کرد؟ برای آگاهی از چگونگی انتخاب هارد دیسک اکسترنال با ما همراه باشید.

ظرفیت ذخیره سازی

مسلماً مهمترین مشخصه در خرید هارد اکسترنال، فضای ذخیره سازی است. خرید هاردی سریع، با قابلیت رمزگذاری فایل ها و دسترسی از راه دور، اگر حجم کافی در اختیار شما قرار ندهد، صحیح نیست. همچنین نیازی نیست هارد دیسک اکسترنالی با ظرفیت بالا، فراتر از نیازهای خود تهیه نمایید.

پس چه ظرفیتی مناسب است؟

اگر می‌خواهید دستگاهی مناسب برای انتقال اسناد، عکس‌ها یا سایر رسانه‌ها از یک دستگاه به دستگاه دیگر داشته باشید. همچنین می‌خواهید فضای ذخیره‌سازی لپ تاپ یا تبلت خود را گسترش دهید، ممکن است یک درایو فلش میان رده برای شما ایده آل باشد.

درایو‌های فلش تا حداکثر ۲ ترابایت ظرفیت ذخیره‌سازی دارند، اما شاید واقعاً این همه فضا نیاز نباشد. در عوض، بهتر است در هزینه‌‌های خود صرفه‌جویی کرده و یک درایو با ظرفیت ۶۴ گیگابایت خریداری نمایید. نهایتاً اگر خواستید می‌توانید فلشی با ظرفیت کمی بیشتر برگزینید.

اگر به ذخیره‌سازی خیلی بیشتر یا نگه داشتن طولانی مدت فایل‌ها علاقه دارید، به چیز قابل توجه‌تری نیاز خواهید داشت. یک هارد اکسترنال ۱ ترابایتی اکثر نیازهای آینده شما را پاسخ خواهد گفت. با این وجود، اگر تمایل دارید صدها فیلم ذخیره‌سازی کرده یا هرگز نمی‌خواهید با فضای کم رو به رو شوید، امروزه درایوهایی موجود هستند که به شما فضایی چند ترابایتی ارائه می دهند. به عنوان مثال، Seagate Backup Plus با ظرفیت ۱ ترابایت تا ۵ ترابایت موجود است.

SSD یا HDD

هارد دیسک‌ اکسترنال در دو مدل ارائه می‌شود: HDD و  SSD. ما در مقاله ” راهنمای خرید هارد دیسک اینترنال” در مورد تفاوت‌های HDD و SSD ها صحبت کردیم.

HDDها (درایو های دیسک سخت) از دیسک های مغناطیسی چرخان برای ذخیره اطلاعات استفاده می کنند. هد خواندن و نوشتن، داده‌ها را در صورت لزوم تغییر می‌دهد. به همین دلیل گاهاً صداهای چرخش هارد دیسک‌ها شنیده می شود. SSDها (درایوهای حالت جامد) از ترانزیستورهای کوچک درون سلول ها بهره می‌برند که می‌توانند بر اساس پالس‌های الکتریکی روشن یا خاموش شوند. آنها همانطور که از نامشان پیداست، هیچ قسمت متحرکی ندارند.

SSD در بسیاری از موارد به طور قابل توجهی سریعتر از HDD است، اما در واقع گران‌تر نیز می‌باشد. HDD ارزان‌تر اما بزرگتر و کندتر بوده و به راحتی آسیب می‌بیند. برای درایوهای اکسترنال، معمولاً انتخاب SSD، به جز در شرایط خاص، بهتر است.

سرعت انتقال

ظرفیت ذخیره‌سازی همه چیز نیست! نباید از فاکتور مهمی همچون سرعت انتقال غافل شد. اگر مرتباً فایل‌های خود را به یک هارد اکسترنال انتقال داده یا از روی آن بر می‌دارید، احتمالاً دوست ندارید خیلی منتظر بمانید.

دو عامل اصلی در سرعت هارد اکسترنال شما نقش دارند: ۱) فناوری ذخیره سازی ۲) رابطی که از آن استفاده می‌کند.

اگرچه برخی از درایوها به نسبت سریعتر هستند، اما به طور کلی، SSDها می‌توانند داده‌ها را سریعتر از انواع HDD پردازش کنند. SSD‌‍های اکسترنال گران‌تر از HDD اکسترنال هستند و اغلب ظرفیت ذخیره‌سازی کمتری دارند. SSDهای با ظرفیت بالایی در بازار موجود است که میپ‌توانید با قیمت نسبتاً بالا آنها را خریداری نمایید.

از نظر رابط اتصال بین هارد اکسترنال و رایانه شخصی یا همچنین تلفن همراه، چندین گزینه استاندارد وجود دارد که باید به آن ها توجه نمایید. امروزه اکثر درایوها از رابط USB استفاده می‌کنند، اما نسل‌های مختلف آن تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند. از جمله مهمترین آنها سرعت انتقال است.

USB 2.0

یک استاندارد قدیمی است و اگر کاری غیر از انتقال پرونده های کوچک و به ندرت دارید، از آن اجتناب کنید. حداکثر سرعت انتقال آن فقط به ۴۸۰ مگابیت در ثانیه می‌رسد. اتصالات USB بالاتر از نسخه ۲.۰ می‌توانند تا حدی گیج‌کننده باشند. ممکن است مشخصاتی تحت عنوان USB 3.0 ، USB 3.1 Gen1 یا USB 3.2 Gen1 را مشاهده کنید.

USB 3.0

سرعت USB 3.0 تا ۵ گیگابیت بر ثانیه می‌رسد و به طور معمول از رنگ آبی در درگاه آن ها استفاده می شود. اما در USB 3.1 Gen2 و USB 3.2 Gen2 از رنگ قرمز در درگاه استفاده شده و تا سرعت ۱۰ گیگابیت بر ثانیه را ارائه می‌دهند. سریعترین، USB 3.2 یا ۳.۲ ۲×۲ می‌باشد که امکان دستیابی به سرعت حداکثر ۲۰ گیگابیت بر ثانیه را فراهم می‌سازد.

USB-A

متداول‌ترین نوع رابط بوده و دارای یک سر مستطیل شکل و یک اتصال یک‌طرفه است. USB-C یا USB Type-C جدیدتر، کوچکتر و خوش ساخت‌تر است و یک رابط دوطرفه را ارائه می‌دهد. USB-C  امکان انتقال سیگنال‌های DisplayPort برای خروجی ویدئو را نیز داراست. برخی از رابط‌ها از درگاه USB-C و پروتکل Thunderbolt 3 بهره می‌برند که سرعت انتقالی تا ۴۰  گیگابیت بر ثانیه را ارائه می‌دهد.

بعضی از دستگاه‌های قدیمی از اتصالات جایگزین مانند eSATA و Firewire استفاده می‌کنند. اما بهتر است از آنها اجتناب شود.

با وجود تمام نکات ذکر شده، شما به یک هارد اکسترنال با درگاه Thunderbolt 3 نیاز خواهد داشت. اگر به نظرتان هارد‌های اکسترنال با این پورت قیمت بالایی دارند یا هارد انتخابی شما از پورت USB-C (یا Thunderbolt 3) برخوردار نیست. در وهله بعد به دنبال پشتیبانی از USB 3.1 / 3.2 Gen 2 باشید.

قابلیت حمل و دوام

اگر می خواهید یک هارد دیسک اکسترنال، برای تهیه نسخه پشتیبان از اطلاعات خود، در خانه داشته باشید، دستگاه‌های ذخیره سازی متصل به شبکه (NAS)، ممکن است برای شما مفید باشند. آنها معمولاً به صورت یک دستگاه مستقل در شبکه محلی شما قرار می گیرند و چندین درایو و حالت ذخیره سازی را پشتیبانی می کنند. Promise Technology ، QNAP و Synology سه سازنده تخصصی دستگاه های NAS هستند.

با این حال، اگر می خواهید هارد خود را همیشه همراه داشته باشید، پرتابل یا قابل حمل بودن آن ضروری است. هارد شما باید سبک و کوچک باشد تا بتوانید آن را به راحتی در جیب یا کیف خود قرار داده و به آسانی به آن دسترسی داشته باشید. در حالت ایده آل، شما باید هاردی برگزینید که به کابل برق نیازی نداشته باشد.

اکثر هارد های اکسترنال خیلی سنگین نیستند. برخی از آنها مانند Samsung T5 کوچک بوده و ظرفیت ذخیره‌سازی زیادی را ارائه می دهند. از طرف دیگر، SSD ها کمی کوچکتر از هارد دیسک ها هستند. زیرا آنها از دیسک های مغناطیسی انباشته شده بهره نمی برند.

دلیل دیگری که سبب می شود SSD را به HDD ترجیح دهید، دوام آن است. در حالی که درایوهای خارجی امروزی اغلب مجهز به بدنه های مستحکم هستند تا از آنها در برابر آسیب محافظت کند، اما این دو فناوری ساختار فیزیکی متفاوتی دارند. به دلیل عدم وجود قطعات متحرک، SSD ها نسبت به هارد دیسک های سنتی از دوام بیشتری در برابر صدمات برخوردار هستند.

امنیت

اگر داده های ذخیره شده در هارد اکسترنال شما مهم هستند، رمزگذاری ایده خوبی است. بسیاری از درایوها با روش های رمزگذاری نرم افزار سازگار هستند.

کسانی که امنیت داده‌های خود را جدی‌تر می‌گیرند، بهتر است یک درایو با قابلیت رمزگذاری سخت افزاری تهیه کنند. اگر خیلی نسبت به ایمنی حساس هستید، حتی می‌توانید از یک سیستم امنیتی فیزیکی مانند ورود کد پین، درهاردهای Apricorn Aegis Padlock بهره ببرید.

بعضی از هارد های اکسترنال برای جلوگیری از دستکاری‌های فیزیکی، در قاب‌های مستحکمی قرار داده می شوند. مثلاً درایوهای فلش  Ironkey کینگستون، ظرفیت ذخیره سازی مشابه سایر هارد ها را ندارند، اما آنها دارای یک لایه امنیتی ثانویه هستند که در صفحه مدار چاپی (PCB) جاسازی شده و در رزین فرو رفته اند. این طراحی، دسترسی به تراشه های حافظه نصب شده در داخل را از نظر فیزیکی دشوار می سازد.

سازگاری

هارد دیسک اکسترنال عموماً برای کار با یک سیستم عامل خاص طراحی می‌شود. به عنوان مثال، هاردی که برای کار با ویندوز ۱۰ فرمت شده باشد، ممکن است در MacOS به مشکل بخورد و برعکس. برخی از هارد دیسک‌ها نیز به طور خاص برای لینوکس قالب‌بندی شده‌اند.

با این حال این تنظیمات قابل تغییر نیستند. شما می‌توانید یک هارد دیسک را مجدداً فرمت کرده یا آن را پارتیشن‌بندی نمایید. اما اگر می‌خواهید از بروز مشکل جلوگیری کنید، مطمئن شوید که هارد اکسترنال شما با سیستم عامل مورد استفاده تان سازگار است.

گیمینگ

می‌خواهید یک هارد اکسترنال برای بازی حین حرکت یا برای افزایش فضای ذخیره‌سازی کنسول خود داشته باشید؟ پس نیازهای شما ممکن است کمی متفاوت با یک کاربر معمولی باشد.

در اینجا سرعت SSD حتی از اهمیت بیشتری برخوردار است، زیرا سرعت پایین می‌تواند بر زمان بارگذاری و عملکرد بازی تأثیر بگذارد. وجود درگاه USB 3.1 و ۳.۲ نیز بسیار مهم است. اگرچه کنسول‌های بازی جدید و رایانه‌ها احتمالاً به سرعتی بالاتر، از طریق فناوری USB-C، دست خواهند یافت.

گیمرها باید به دنبال قابلیت سازگاری و ویژگی پشتیبان‌گیری خودکار باشند. برخی از مدل‌ها مانند درایو Silicon Power Armour A60 دارای فضایی برای نگه‌داری کابل‌ها بوده‌اند. همچنین از سطح محافظتی با استاندارد نظامی بهره می‌برند که ممکن است متناسب با نیازهای شما باشد. برخی از هارد‌ها، مانند خانواده Seagate Game Drive، به طور خاص برای مطابقت با PS4 طراحی شده‌اند. در حالیکه برخی دیگر از مدل‌ها برای Xbox بهینه گشته‌اند.

قابلیت‌های اضافه

حتی اگر در مورد مشخصات یک هارد اکسترنال خوب تحقیق نموده باشید، باز هم انتخاب شما می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. همچنین آگاهی از قابلیت‌های اضافه‌ای که تولیدکنندگان هارد ارائه می‌دهند، می‌تواند در تصمیم شما تاثیرگذار باشد. بهره‌مندی از گارانتی طولانی مدت غالباً نادیده گرفته می‌شود. در حالیکه در صورت خرابی احتمالی واقعاً به کار می‌آید.

عامل مهم دیگری که باید در نظر گرفت این است که چه نوع کابلی همراه با هارد شما عرضه می‌گردد. اگر لپ تاپ یا تلفن همراه شما دارای اتصالات USB-C یا Thunderbolt 3 است و هارد شما فقط با کابل USB-A ارائه می‌شود، باید به فکر خرید کابل پر سرعت دیگری باشید. برخی از مدل‌های پیشرفته دارای ویژگی اتصال به Wi-Fi و قابلیت شارژ مجدد با یک کابل شارژ USB ساده هستند.

من سید سجاد میر محمد، دانشجوی کارشناسی رشته مهندسی کامپیوتر، علاقه‌مند به برنامه نویسی و تولید محتوا در زمینه تکنولوژی هستم. از بازی‌های ویدیویی و به روز لذت می‎برم و اخبار آن بازی‌ها را دنبال می‌کنم؛ همچنین تجربه گسترده‌ای در این زمینه دارم. امیدوارم که با خواندن مقالات و نوشته‌های من در سایت اتامیس به تجربه‌ای مثبت در زمینه‌های مختلف دست یابید.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × دو =

جدول مقایسه