راهنمای خرید بهترین پاور کامپیوتر

پاور یا منبع تغذیه کامپیوتر از جمله قطعات داخلی کامپیوتر است که به آن قلب PC هم گفته می‌شود. پاور کامپیوتر مانند قلب که خون همه اعضای بدن را تامین می‌کند، انرژی مورد نیاز تمامی اجزای PC را فراهم می‌نماید. در صورت انتخاب پاوری نامناسب برای کامپیوتر خود با مشکلات مختلفی مانند سروصدای فن و حتی سوختن اجزای داخلی روبرو خواهید شد. در نتیجه قبل از خرید پاور کامپیوتر باید اطلاعات کاملی درباره آن‌ داشته باشید تا بتوانید خریدی آگاهانه داشته باشید. اگر قصد خرید پاور کامپیوتر را دارید، مقاله زیر در انتخاب بهترین پاور کامپیوتر در بازار به شما کمک می‌کند.

نقش پاور در یک سیستم کامپیوتر چیست؟

پاور یا Power Supply Unit (به اختصار PSU)، قطعه‌ای بزرگ می‌باشد که تعداد زیادی کابل به آن متصل شده‌اند؛ همچنین روی این قطعه یک ورودی کابل برق و دکمه روشن خاموش تعبیه شده است. وظیفه اصلی پاور، دریافت برق شهری AC و تبدیل آن به برق قابل استفاده DC برای دیگر قطعات داخل کیس مانند مادربرد، پردازنده، فن‌ها و سایر قطعات می‌باشد.

کیفیت و کارآیی پاور کامپیوتر اهمیت زیادی در سلامت دیگر قطعات سیستم دارد و همان‌طور که پیش‌تر گفتیم خرابی این قطعات می‌تواند منجر به سوختن دیگر قطعات داخلی شود. بنابراین در انتخاب پاور برای کامپیوتر باید دقت زیادی به خرج دهید و محصولی مناسب با دیگر قطعات را انتخاب کنید.

بهترین پاور کامپیوتر

نکات مهمی که قبل از خرید پاور کامپیوتر باید بدانید

هنگام خرید پاور کامپیوتر باید به برخی نکات مهم توجه کنید تا منبع تغذیه مناسب با دیگر قطعات خود را انتخاب نمایید. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم برای خرید بهترین پاور کامپیوتر به نکات زیر توجه کنید:

  • توان پاور کامپیوتر

سازندگان پاور، قدرت خروجی آن را با واحد وات (Watt) معرفی می‌نمایند. قدرت یک پاور کامپیوتر، حداکثر توانی است که در حالت پیک (حداکثر) توسط پاور فراهم می‌شود؛ البته قدرت پاور در حالت پایدار کمتر از میزان اعلام شده می‌شود. پاورهای موجود در بازار در حال حاضر دارای توان خروجی از ۲۰۰ وات تا ۱۸۰۰ وات هستند.

برای محاسبه توان پاور مورد نیازتان فقط کافی است توان تقریبی (معروف به TDP) هر یک از قطعات فعلی یا آینده کامپیوتر را جمع بزنید. البته به یاد داشته باشید قدرت پاور باید به میزان مشخصی بیشتر از نیاز اسمی کامپیوتر باشد.

به عنوان مثال در صورتی که مجموع توان مورد نیاز کامپیوتر شما برابر با ۳۰۰ وات است باید پاوری را انتخاب کنید که توان آن حداقل ۶۰۰ وات باشد. همچنین در صورتی که توان مورد نیاز کامپیوتر حرفه‌ای شما ۷۰۰ وات شده است باید به سراغ پاوری با توان ۱۲۰۰ وات بروید.

برای محاسبه توان مورد نیاز پاور خود می‌توانید از ماشین حساب‌های آنلاین نیز استفاده کنید. دو شرکت Outervision و Coolermaster، ماشین حساب‌هایی دقیق را برای محاسبه توان پاور ارائه می‌کنند.

  • انواع کانکتورهای پاور کامپیوتر

پیش‌تر اشاره کردیم که پاور کامپیوتر، برق AC را به DC تبدیل می‌کند و انرژی مورد نیاز قطعات کامپیوتر را در اختیار آن‌ها می‌گذارد. پاور، توزیع برق را با اتصال مستقیم کابل به قطعه یا با اتصال غیرمستقیم از طریق مادربرد انجام می‌دهد؛ بنابراین قبل از خرید پاور باید اتصالات و کانکتورهای مورد نیاز در داخل کیس را کنترل کنید تا مطمئن شوید پاور تعداد سوکت‌ها و کانکتورهای برق مورد نیاز را دارد.

سوکت برق اتصال به مادربرد، بزرگترین سوکت موجود در بین کانکتورهای یک پاور محسوب می‌شود و با ۲۰ پین یا ۲۴ پین عرضه می‌شود؛ این موضوع ناشی از متفاوت بودن پورت برق مادربردها بوده و بعضی از آن‌ها به سوکت ۲۰ پین و برخی دیگر به سوکت ۲۴ نیاز دارند. البته در اغلب پاورهای خوب و قدرتمند، سوکت مادربرد به صورت یک سوکت ۲۰ پینی و یک سوکت ۴ پین اضافی تعبیه می‌شود که در صورت نیاز می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

کانکتور بعدی در پاورها، کانکتورهای ۸ پین یا ۴+۴  است که برای تامین انرژی CPU مورد استفاده قرار می‌گیرند. بعضی از CPU ها به یک کانکتور ۴ پین نیاز دارند و برخی دیگر به دلیل داشتن توان مصرفی بالاتر به یک کانکتور ۸ پین احتیاج دارند.

همچنین برخی کارت گرافیک‌ها نیازمند یک کانکتور برق جداگانه هستند و برای آن‌ها از سوکت‌های ۶ یا ۲+۶ استفاده می‌شود یا اینکه یک کانکتور ۸ پین قرار داده می‌شود.

نوع دیگر سوکت‌های مورد نیاز در یک پاور، کانکتورهای SATA می‌باشد که برای اتصال به هارد درایو و SSD های دارای پورت SATA مورد استفاده قرار می‌گیرند.

آخرین نوع کانکتورهای مورد استفاده در پاورها، Molex است که برای اتصال انواع فن، هارد دیسک و درایو نوری به کار برده می‌شود. اگر چند دی وی دی رایتر دارید یا تعداد زیادی فن داخل کیس خود دارید تعداد کانکتورهای مولکس موجود روی پاور خود را بررسی کنید تا به اندازه نیازتان باشد.

  • پاور کامپیوتر ماژولار یا غیر ماژولار؟

به طور کلی پاور یا منبع تغذیه کامپیوتر به سه دسته ماژولار، نیمه ماژولار یا غیر ماژولار تقسیم می‌شود. این دسته‌بندی به نوع کابل کشی و پیکربندی کابل‌ها در هر پاور مربوط می‌شود.

پاورهای غیر ماژولار دارای پیکربندی کابل ثابت هستند و امکان کم یا زیاد کردن کابل در آن‌ها وجود ندارد. در صورتی که پاورهای نیمه ماژولار فقط از کابل‌های برق اصلی مانند کانکتور مادربرد و CPU برخوردارند و سایر کابل‌ها را می‌توانید در صورت تمایل به آن‌ها اضافه کنید. در حالی که پاورهای ماژولار، هیچ گونه کابلی ندارند و همه کابل‌های مورد نیاز خود را باید به صورت دستی به آن‌ها بیفزایید.

در مجموع پاورهای غیر ماژولار، رایج‌ترین نوع پاورها هستند که در بازار تنوع بالایی دارند و دارای تعدادی کابل لحیم شده به بدنه هستند. البته پاورهای غیر ماژولار و نیمه ماژولار، امکان مدیریت تعداد کابل‌ها را برای شما فراهم می‌کنند و می‌توانید تعداد کابل‌های مورد نیازتان را داخل کیس وصل کنید.

  • تعداد ریل‌های پاور کامپیوتر

یکی دیگر از نکات مهمی که هنگام خرید پاور کامپیوتر باید به آن توجه کنید، تعداد ریل‌‌های ۱۲V+ است. پاورهای کامپیوتر یا دارای یک ریل ۱۲V+ خیلی قوی هستند یا دارای چند ریل ۱۲V+ هستند.

در صورتی که پاور فقط یک ریل ۱۲V+ داشته باشد، تمام قدرت پاور روی هر یک از خروجی‌ها در دسترس می‌باشد و فرقی هم ندارد کانکتور برق کارت گرافیک باشد یا کانکتور SATA یا هر کانکتور دیگری. در پاورها دارای یک ریل ۱۲V+، حداکثر جریان قابل ارائه، بالاست و قطعات می‌توانند از جریان کلی ۴۰ آمپری یا بیشتر لذت ببرند. البته در صورتی که در عملکرد پاور اختلالی روی دهد، جریان بیشتری به برخی از قطعات فرستاده می‌شود و منجر به سوختن آن‌ها می‌شود.

بهترین پاور کامپیوتر

از طرف دیگر پاورهایی که چند ریل ۱۲V+ دارند، جریان کمتری را روی هر ریل می‌فرستند و بنابراین مصرف‌کننده باید میزان جریان مورد نیاز هر قطعه و جریان قابل ارائه روی ریل‌های پاور را بداند. در این پاورها در صورتی که جریان بیشتری از یک ریل عبور کند، یکی از قابلیت‌های حفاظتی پاور به نام OCP فعال می‌شود. قابلیت OCP از پاور در برابر افزایش جریان محافظت می‌نماید.

برندهای مطرح پاور کامپیوتر در بازار

از آن‌جایی که پاور کامپیوتر، یکی از مهم‌ترین قطعات کامپیوتر است بهتر است هنگام خرید آن به سراغ برندهای مطرح و معتبر بازار بروید. در اینجا قصد داریم به معرفی تولیدکنندگان برتر پاور در بازار بپردازیم:

  • پاورکامپیوتر EVGA

شرکت EVGA، یکی از تولیدکنندگان برتر سخت‌افزار در جهان است که تولید قطعاتی مانند کارت گرافیک مطابق با انودیا، مادربرد و تجهیزات جانبی دیگر می‌پردازد. پاور کامپیوتر از جمله مصولات شرکت EVGA است و پاورهای آن را می‌توان جزو بهترین پاورها دانست.

پاورهای کامپیوتر شرکت گرین گواهینامه ۸۰ PLUS GOLD را دریافت کرده‌اند که راندمانی بالا را در اختیار شما قرار می‌دهند. همچنین در این پاورها از ECO استفاده شده است که موجب می‌شود منبع تغذیه به صورت منفعل، خود را خنک کند و در نتیجه با خاموش ماندن فن خنک‌کننده، میزان تولید نویز کمتر می‌شود.

  • پاور کامپیوتر Corsair

شرکت Corsair، جزو دیگر تولیدکنندگان معتبر سخت‌افزارهای جانبی کامپیوتر است و پاور از جمله دیگر محصولات این شرکت است. راندمان مصرف انرژی پاورهای کوسیر به صورت قابل توجهی پایین است و البته قابلیت خنک‌کنندگی آن به سرد ماندن تجهیزات داخل کامپیوتر کمک می‌کند.  از طرف دیگر پاورهای شرکت Corsair، در مقایسه با دیگر قطعات، نویز بسیار کمی دارند.

 پاورهای این شرکت دارای قابلیت تنظیم سریع فن هستند و از پیکربندی شاخه‌ای ۱۲ ولت کم‌مصرف کاملا انعطاف‌پذیر برخوردارند.

  • پاور کامپیوتر Green

شرکت گرین، یکی از تولیدکنندگان ایرانی مطرح کامپیوتر و لوازم جانبی آن است که محصولاتش از کیفیت بالایی برخوردارند. این شرکت به تولید انواع پاور هم می‌پردازد و پاورهای آن طرفداران زیادی در بازار ایران دارد. پاورهای این شرکت در مدل‌های مختلف با ولتاژهای متفاوت تولید می‌شوند و از کمترین میزان نوسان و ریپل‌های مثبت برخوردارند.

پاورهای شرکت گرین با داشتن پروانه ۸۰PLUS Platinum، خروجی و اتلاف انرژی مصرفی شما را به حداقل می‌رسانند. و البته پاورهای این شرکت در کنار کیفیت و کارآیی، قیمت مناسبی نیز دارند.

بهترین پاور کامپیوتر در بازار

در بخش‌های قبل به نکات مهمی پرداختیم که هنگام خرید پاور کامپیوتر باید به آن‌ها دقت کنید و برندهای معتبر سازنده پاور را با همدیگر مرور کردیم. حالا در این بخش بهترین پاورهای کامپیوتر در بازار ایران را معرفی می‌کنیم:

  • پاور گرین مدل GP800B-HP EVO

پاور مدل GP800B-HP EVO، یکی از بهترین پاورهای شرکت گرین است که از نورپردازی ARGB برخوردار است. این پاور با داشتن توان خروجی بالای ۸۰۰ وات می‌تواند برق مورد نیاز هر قطعه‌ای را تامین کند. ورودی مادربرد روی این پاور، ۲۴ پین است و البته چهار ورودی ۸ پین کارت گرافیک دارد. این پاور با ویژگی‌های فوق، انتخابی عالی برای سیستم‌های گیمینگ است.

بهترین پاور کامپیوتر

پاور گرین مدل GP800B-HP EVO ضمن برخورداری از ۹ کابل SATA و راندمان مصرف انرژی Gold، صدای بسیار کمی نیز دارد و تحمل دمای بالا را هم دارد. یکی از دیگر از مزایای این پاور نیمه ماژولار و باکیفیت، قیمت مناسب آن است.

  • پاور کامپیوتر گرین مدل GP1200B-OCDG

پاور کامپیوتر گرین مدل GP1200B-OCDG از سری محصولات OCDG شرکت گرین است و از نوع ماژولار می‌باشد. جنس بدنه این پاور از SECC بوده و در ساخت آن از تکنولوژی‌های روز استفاده شده است. وزن خالص پاور فوق برابر با ۳۶۰۰ گرم است و از ابعاد ۱۸۰×۱۵۰×۸۶ میلی‌متر برخوردار می‌باشد.

بهترین پاور کامپیوتر

توان خروجی پاور کامپیوتر گرین مدل GP1200B-OCDG برابر با ۱۲۰۰ وات است که می‌تواند به بهترین شکل انرژی اجزای مختلف سیستم را تامین کند. پاور فوق با تامین برق پایدار قطعات مختلف از کامپیوتر شما در برابر نوسانات محافظت می‌نماید.

همچنین شرکت گرین در این پاور از فناوری PFC (Power Factor Correction) استفاده کرده است که با جلوگیری از هدررفت انرژی منجر به بهره‌وری می‌شود. یکی دیگر از قابلیت‌های قابل توجه پاور فوق هماهنگی با انواع مادربردها، کارت‌های گرافیکی و دستگاه‌های جانبی مختلف است.

  • پاور کامپیوتر گرین مدل GP430A-EUD

پاور کامپیوتر گرین مدل GP430A-EUD، یکی دیگر از بهترین پاورهای موجود در بازار ایران است. این محصول تحت استاندارد ۸۰Plus Bronze و با بازده کیفی ۸۵ درصدی تولید شده است و عمر مفید ۱۰۰ هزار ساعتی در شرایط مطلوب دارد. این پاور نیمه ماژولار با توان حداکثر ۴۳۰ وات بوده و فن داخل آن از نوع کم‌صدا با تعداد دور اتوماتیک SNTC است.

بهترین پاور کامپیوترهمچنین دامنه حرارتی محیط کار پاور فوق برابر با ۴۰ درجه سانتی گراد است یعنی در زمان پیک مصرف، درجه منبع تغذیه را تا ۴۰ درجه سانتی گراد نگه می‌دارد. این پاور دارای ۴۵ سانتی‌متر کابل خروجی اصلی از نوع تخت است.

  • پاور کامپیوتر گرین مدل GP600A-ECO Rev3.1

پاور کامپیوتر گرین مدل GP600A-ECO Rev3.1، یکی دیگر از بهترین پاورهای موجود در بازار است که دارای توان ۶۰۰ وات می‌باشد. این پاور دارای ابعاد ۱۵۰×۱۴۰×۸۶ میلی‌متر بوده و بدنه آن از جنس SGCC است. یکی از مزایای مهم این پاور مقاومت بالای آن در برابر گرماست که باعث می‌شود بتواند در دمای دمای ۴۰ درجه سانتی‌گراد بتواند با حداکثر توان کار کند.

بهترین پاور کامپیوتر

همچنین این پاور با پشتیبانی از فیلترینگ دو لایه از نفوذ حامل‌های EMI/RFI به شبکه انتقال و توزیع برق جلوگیری می‌کند. پاور فوق از کابل‌های فلت با رنگ مشکی برخوردار است که کابل‌کشی در آن را انعطاف‌پذیرتر می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × پنج =

بازگشت به بالا