انواع هارد اینترنال کامپیوتر

هارددیسک نوعی حافظه دائمی کامپیوتر است که اطلاعات روی آن ذخیره می‌شوند؛ اطلاعات ذخیره شده روی هارد نیز باقی می‌ماند تا زمانی که کاربر، آن‌ها را حذف نماید یا اینکه عواملی مانند ضربه و نوسانات برقی موجب از بین رفتن‌شان شود. هارد دیسک‌ها که به اختصار HDD (Hard Disk Drive) نیز نامیده می‌شوند، شامل دو نوع هاردهای داخلی (اینترنال) و هاردهای خارجی (اکسترنال) هستند و البته ما در اینجا فقط درباره هاردهای اینترنال صحبت می‌کنیم. مطلب زیر راهنمای جامع خرید هارد اینترنال است و به شما کمک می‌کند یک هارد اینترنال داخلی متناسب با نیازهای خود را بتوانید انتخاب کنید.

هارد داخلی کامپیوتر چیست؟

هارد کامپیوتر که از نوع داخلی محسوب می‌شود به وسیله پیچ داخل کیس نصب و توسط پروت خود به مادربرد متصل می‌شود. همچنین سیستم عامل‌ها بر روی هارد داخلی کامپیوتر نصب شده و همه اطلاعات روی آن ذخیره می‌شود. البته باید بدانید که این قطعه در برابر ضربه بسیار حساس می‌باشد.

هنگام خرید هارد اینترنال با کمی جستجو با انواع برند، علائم و مدل‌های متنوع آن روبرو می‌شوید که انتخاب را به کاری دشوار تبدیل می‌کند. البته نگران نباشید در این نوشته به صورت کامل با انواع هارد اینترنال آشنا می‌شوید و در نهایت می‌توانید یک هارد اینترنال متناسب با نیازهای خود را انتخاب کنید.

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم هاردها به اختصار HDD نامیده می‌شوند که مخفف عبارت انگلیسی Hard Disk Drive به معنای درایو دیسک سخت می‌باشد. از این رو انواع هارد اینترنال کامپیوتر با نام Internal HDD نیز شناخته می‌شوند و به هاردهای قابل حمل نیز External HDD گفته می‌شود.

تفاوت‌ هارد اینترنال و هارد اکسترنال چیست؟

 به طور کلی هاردهای اینترنال نسبت به هاردهای اکسترنال دارای قیمت ارزان‌تری هستند. البته تفاوت هاردهای اینترنال و اکسترنال فقط محدود به قیمت آن‌ها نیست و یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های آن‌ها مربوط به این است که هاردهای اکسترنال قابل حمل هستند در حالی که هاردهای اینترنال برای جابجایی مداوم ساخته نشده‌اند. البته وقتی می‌گوییم هاردهای داخلی برای جابجایی مناسب نیستند به این معنی نیست که نمی‌توان از آن‌ها داخل کیس کامپیوتر استفاده کرد.

یکی دیگر از تفاوت‌های مهم هاردهای اینترنال و اکسترنال مربوط به سرعت انتقال اطلاعات در آن‌هاست؛ هاردهای اینترنال دارای سرعت انتقال بالاتری هستند زیرا از درگاه SATA استفاده می‌نمایند. از طرف دیگر هاردهای اکسترنال برخلاف هاردهای اینترنال ضدضربه، ضدآب و مقاوم در برابر گرد و غبار هستند.

اجزای تشکیل‌دهنده هارد‌ دیسک

در این قسمت به معرفی و توضیح اجزای تشکیل‌دهنده هارددیسک می‌پردازیم که شامل شش بخش زیر هستند:

  • کنترل‌کننده مرکزی (Actuator): کنترل‌کننده مرکزی که مغز هارددیسک نیز نامیده می‌شود، وظیفه کنترل و هدایت بازوی مکانیکی را به عهده دارد.
  • هد (Head): وظفیه هد در هارددیسک‌ها، خواندن و نوشتن اطلاعات روی آن‌ها می‌باشد. همچنین هدها برخلاف تصور رایج، فاصله نانومتری با دیسک‌ها دارند و به آن‌ها چسبیده نیستند.
  • بازوی مکانیکی (Head Arm): بازوی مکانیکی کار حرکت دادن هر دیسک از مرکز تا لبه‌های آن را انجام می‌دهد.
  • دیسک (Platter): اطلاعات هارددیسک‌ها بر روی این قسمت یعنی دیسک نوشته می‌شود و نگهداری می‌گردد؛ کار نوشتن و نگهداری اطلاعات نیز به‌صورت صفر و یک باینری بر روی سکتورها انجام می‌شود (سکتورها بخش‌های بسیار ریزی هستند که قابلیت نگهداری یکی از مقادیر صفر یا یک را دارا هستند).
  • موتور محرک دیسک (Spindle): موتور محرک، وظیفه چرخاندن دیسک‌ها را به عهده دارد. کار چرخش در دیسک بدین جهت انجام می‌شود که بخش‌های مدنظر برای خواندن یا نوشتن زیر هد قرار داده شود. همچنین با افزایش دور چرخش موتور، سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات بیشتر می‌شود. واحد اندازه‌گیری حرکت و چرخش موتور هارد اینترنال نیز RPM (به معنی دور در دقیقه) می‌باشد.
  • پورت یا درگاه اتصال (Port): یکی دیگر از بخش‌های هارددیسک، پورت یا درگاه اتصال آن است و اغلب هاردهای اینترنال امروزی با پورت ساتا به مادربرد متصل می‌شوند.

انواع هارد اینترنال کامپیوتر

هارددیسک‌ها برای اولین در سال ۱۹۶۵ میلادی با نام تجاری IBM 350 RAMAC توسط شرکت IBM به بازار عرضه شدند. ظرفیت این هاردهای اولیه برابر با ۵ مگابایت و ابعاد آن هم‌اندازه با بخاری‌های نفتی بود. در حال حاضر تکنولوژی تولید هاردها، پیشرفت قابل توجهی داشته است و هاردهای داخلی و خارجی با ابعاد بسیار کوچک و ظرفیت بالا تولید می‌شوند.

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم هاردها به دو دسته کلی اینترنال و اکسترنال تقسیم می‌شوند. البته هاردهای اینترنال یا داخلی کامپیوتر نیز به نوبه خود به دو دسته زیر تقسیم می‌شوند:

الف) هاردهای مکانیکی یا Mechanical Hard disk

هاردهای مکانیکی  دارای پوشش فلزی هستند و در ساخت آن‌ها از دیسک، بازو، هد و موتور استفاده می‌شود. در این هاردهای اینترنال با افزایش دور چرخش موتور، سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات بیشتر می‌شود. هاردهای مکانیکی در دو سایز  LFFو SLL تولید می‌شوند؛   LFFنشان‌دهنده قطر ۳.۵ اینچی دیسک می‌باشد و در سایز SLL، قطر دیسک برابر با ۲.۵ اینچ می‌باشد. ناگفته نماند هاردهای SLL ویژه لپ‌تاپ‌ها ساخته شده‌اند.

ب) هاردهای SSD یا Solid State Drive

هاردهای SSD که نام آن‌ها مخفف عبارت انگلیسی Solid State Drive به معنای درایو حالت جامد است. فناوری ساخت هاردهای SSD از نوع فناوری ساخت فلش مموری‌هاست که اطلاعات در آن‌ها در داخل آی سی(IC) ذخیره می‌شود و البته در این هاردها از موتور، دیسک و هد استفاده نمی‌شود. وزن کم و سرعت زیاد از دیگر ویژگی‌های مهم قابل توجه هاردهای SSD است.

ما در ادامه این مقاله به  توضیح بیشتر درباره انواع هاردهای اینترنال یعنی هاردهای مکانیکی و SSD می‌پردازیم که به شما در خرید هارد مناسب، کمک خواهد کرد.

انواع هارد اینترنال کامپیوتر از نظر پورت

اغلب هاردهای اینترنال کامپیوتر دارای یکی از دو پورت زیر می‌باشند:

  • پورت PATA

شرکت وسترن دیجیتال در سال ۱۹۸۶، هاردهایی با پورت پاتا را به بازار عرضه کرد. پورت‌های پاتا که نام آن‌ها مخفف عبارت انگلیسی  Parallel Advanced Technology Attachment به معنی پیوست فناوری پیشرفته موازی است جزو اولین هاردهای ارائه شده به بازار بودند و البته در حال حاضر هاردهای دارای پورت پاتا با نام IDE نیز شناخته می‌شوند.

پورت PATA

همچنین هر کابل PATA از دو کانال برای اتصال به هارد برخوردار می‌باشد و از آن‌جایی که برخی مادربردها دارای دو کانکتور ارتباطی PATA هستند و در مجموع می‌توان چهار هارد اینترنال را به کامپیوتر وصل کرد.

  • پورت SATA

پورت‌های SATA جایگزین پورت‌های PATA در هادرهای اینترنال می‌باشند. نام پورت‌های SATA مخفف عبارت انگلیسی Serial Advanced Technology Attachment به معنی پیوست فناوری پیشرفته زنجیره‌ای است و اطلاعات در این پورت به شکل سریالی یا زنجیره‌ای منتقل می‌شود.

پورت SATA

بهترین برندهای هارد اینترنال

هاردهای اینترنال، بزرگ‌ترین حافظه کامپیوتر هستند که از قابلیت ذخیره دائمی اطلاعات برخوردارند. در حال حاضر به دلیل اهمیت هارد اینترنال در کامپیوترها، شرکت‌های زیادی، انواع آن را تولید می‌کنند و یکی از مهم‌ترین سوالاتی که احتمالا برای شما هنگام خرید هارد اینترنال پیش می‌آید این است هارد اینترنال کدام برند با چه مدلی را بخرید؟ از همین رو ما در اینجا به معرفی انواع هارد اینترنال دو برند برتر بازار یعنی وسترن دیجیتال و سیگیت می‌پردازیم و مدل‌های مختلف محصولات آن‌ها را مقایسه می‌کنیم.

  • هارد وسترن دیجیتال

شرکت وسترن دیجیتال، بهترین برند تولیدکننده هارد‌های اینترنال محسوب می‌شود. این شرکت با ساخت مدل‌های مختلف هارد اینترنال، نیازهای متنوع همه خریداران را برطرف کرده است. ابتدا کمی با تاریخچه شرکت وسترن دیجیتال آشنا می‌شویم. این شرکت آمریکایی که با نام اختصاری WD نیز معروف است علاوه بر هاردهای اینترنال به تولید هاردهای اکسترنال با قیمت مناسب نیز می‌پردازد.

هارد وسترن دیجیتال

یکی از نکات جالب توجه در زمینه هاردهای اینترنال شرکت وسترن دیجیتال این است که از روشی خلاقانه و جالب برای متمایز کردن محصولاتش استفاده کرده است. این شرکت اقدام به دسته‌بندی مصرف‌کنندگان خود کرده و برای هر دسته، هاردهای اینترنال مخصوص را تولید نموده است؛ هاردهای اینترنال مخصوص هر دسته از کاربران نیز با رنگ خاصی به بازار عرضه شده است. در این قسمت به معرفی انواع هارد اینترنال وسترن دیجیتال در رنگ‌های سبز، آبی، مشکی، قرمز، بنفش و طلایی می‌پردازیم:

  • هارد اینترنال سبز وسترن دیجیتال

در حوزه ابزارهای الکترونیکی و الکتریکی اغلب محصولات کم‌مصرف با رنگ سبز معرفی می‌شوند و در نتیجه شرکت وسترن دیجیتال نیز هاردهای کم‌مصرفش را با رنگ سبز روانه بازار کرده است. هاردهای سبز این شرکت علاوه بر مصرف پایین انرژی، صدای کمی نیز دارند و می‌توان آن‌ها را بی‌صدا دانست.

هارد اینترنال سبز وسترن دیجیتال

همچنین هاردهای سبز رنگ وسترن دیجیتال، قابلیت ذخیره اطلاعات زیادی را دارند و می‌توانید روی آن‌ها، فایل‌های مختلفی مانند موزیک، فیلم و سند را ذخیره کنید. از طرف دیگر هاردهای این دسته دارای قیمت مناسبی هستند و مقرون‌به صرفه محسوب می‌شوند.

در انواع هارد اینترنال سبز وسترن دیجیتال از تکنولوژی Intelli Power استفاده شده است که باعث می‌شود سرعت چرخش موتور در زمانی که از آن استفاده نمی‌کنید، کم شود. بنابراین صدای این دسته از هاردها و مصرف انرژی‌شان کاهش می‌یابد و البته عمر آن‌ها نیز افزایش پیدا می‌کند.

  • هارد اینترنال آبی وسترن دیجیتال

هاردهای اینترنال آبی وسترن دیجیتال، جزو هاردهای قدیمی این برند یا به عبارت دیگر هاردهای موجود در بازارِ آن، قبل از ورود رنگ‌بندی‌ها هستند. در واقع می‌توان گفت هاردهای آبی، هاردهای اینترنال عمومی این شرکت محسوب می‌شوند.

هارد اینترنال آبی وسترن دیجیتال

سرعت چرخش موتور هاردهای آبی وسترن دیجیتال برابر با ۷۲۰۰ دور دقیقه می‌باشد که آن‌ها را برای کارهای عمومی و کاربری خانگی مناسب کرده است. در واقع این هاردها با داشتن محاسبات و پردازش تقریبا بالا برای کاربران خانگی، انتخابی عالی هستند. همچنین انواع هارد اینترنال آبی علاوه بر سرعت مناسب از قیمت پایینی نیز برخوردارند. ناگفته نماند در بیشتر هارد باکس‌ها و لپ‌تاپ‌ها از هاردهای اینترنال آبی وسترن دیجیتال استفاده می‌شود.

  • هارد اینترنال مشکی وسترن دیجیتال

رنگ مشکی در هاردهای اینترنال وسترن دیجیتال را می‌توان نماد عملکرد خوب و لاکچری بودن دانست. در واقع هاردهای مشکی این شرکت برای کارهای نیازمند پردازش سریع مانند بوت شدن ویندوز و اجرای بازی ساخته شده‌اند. البته هاردهای مشکی این برند در برخی از آزمون‌ها، عملکردی مشابه هاردهای آبی داشته‌اند.

در مجموع هاردهای مشکی وسترن دیجیتال قابل اعتمادتر بوده و نحوه دسترسی به اطلاعات در آن‌ها با توجه به الگوریتم جدیدشان، بهینه‌تر است و لرزش اندکی نیز دارد. از طرف دیگر در هر دو هارد مشکی و آبی، دو پردازنده به کار رفته‌اند. در ادامه به مقایسه دقیق‌تر هاردهای مشکی و آبی این شرکت می‌پردازیم.

تفاوت‌های هاردهای آبی و مشکی شرکت وسترن دیجیتال را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

۱.حداقل حافظه کش در هاردهای مشکی، ۶۴ مگابایت و حداکثر حافظه کش در آن‌ها برابر با ۱۲۸ مگابایت است. این در حالی است که حداقل و حداکثر حافظه کش در هاردهای آبی به نوبت  ۱۶ مگابایت و ۶۴ مگابایت می‌باشد.

۲. دیگر تفاوت مهم هاردهای آبی و مشکی شرکت وسترن دیجیتال مربوط به سرعت چرخش یا دور موتور در آن‌هاست. سرعت چرخش در هاردهای مشکی این شرکت برابر با ۷۲۰۰ دور دقیقه است اما این نرخ در هاردهای آبی، ۵۴۰۰ RPM می‌باشد و البته در برخی از مدل‌های هارد آبی به ۷۲۰۰ دور در دقیقه می‌رسد.
۳. ظرفیت هاردهای مشکی وسترن دیجیتال از ۵۰۰ گیکابایت تا ۶ ترابایت است. این در حالی است که هاردهای آبی وسترن دیجیتال از ۲۵۰ مگابایت شروع می‌شوند.
۴. هاردهای مشکی شرکت وسترن دیجیتال دارای گارانتی ۵ ساله هستند و هاردهای آبی نیز از گارانتی ۲ ساله برخوردارند. هر چند از آن‌جایی که شرکت وسترن دیجیتال دارای نمایندگی رسمی در ایران نیست کاربران ایرانی نمی‌توانند از گارانتی هاردهای این برند استفاده کنند. البته می‌توان گفت طولانی‌تر بودن مدت گارانتی هاردهای مشکی وسترن دیجیتال نشانه بادوام بودن آن‌هاست.

  • هارد اینترنال قرمز وسترن دیجیتال

هاردهای قرمز شرکت وسترن دیجیتال با نام NAS شناخته می‌شوند که این نام مخفف عبارت انگلیسیNetwork Attached Storage به معنی ذخیره‌سازی متصل به شبکه است. در داخل هاردهای قرمز، هاردهایی قرار دارند که امکان انتقال و دسترسی سیستم‌های درون شبکه به اطلاعات را فراهم می‌کند.

هاردهای قرمز که در سال ۲۰۱۲ به محصولات شرکت‌ وسترن دیجیتال اضافه شده‌اند به دو دسته WD Red و WD Red Pro تقسیم می‌شوند. تفاوت اصلی این دو دسته هارد نیز مربوط به سرعت چرخش موتور یا دور موتور است.

هارد اینترنال قرمز وسترن دیجیتال

سرعت چرخش موتور در هاردهای WD Red برابر با ۵۴۰۰ دور در دقیقه است که در آن از فناوری Intelli Power استفاده می‌شود. فناوری Intelli Power به صورت داینامیک، سرعت چرخش موتور را کنترل می‌نماید. از طرف دیگر در هاردهای دسته WD Red Pro، سرعت چرخش ثابت بوده و برابر با ۷۲۰۰ دور در دقیقه می‌باشد. همچنین هاردهای WD Red Pro دارای حافظه کش بیشتری هستند و تا ۱۲۸ مگابایت را پشتیبانی می‌نمایند.

  • هارد اینترنال بنفش وسترن دیجیتال

کاربرانی که از دوربین‌های مداربسته استفاده می‌کنند به هاردهای اینترنال نیاز دارند تا به صورت ۲۴ ساعته، تصاویر دوربین‌ها را روی آن‌ها ذخیره کنند. از طرف دیگر این هاردها باید قابل اعتماد باشند تا اطلاعات ذخیره شده روی آن‌ها از بین نروند. هاردهای اینترنال بنفش دیجیتال به طور خاص برای استفاده در دوربین‌های مداربسته ساخته شده‌اند و با قرار گرفتن در دستگاه‌های  DVR و  NVR می‌توانند حجم زیادی از تصاویر را ذخیره کنند.

هارد اینترنال بنفش وسترن دیجیتال

هاردهای اینترنال بنفش وسترن دیجیتال نیز شامل دو دسته WD Purple و WD Purple NV هستند. هاردهای دسته WD Purple می‌توانند اطلاعات حداکثر ۳۲ دوربین را ذخیره کنند اما هاردهای دسته WD Purple NV، قابلیت ذخیره تصاویر حداکثر ۶۴ دوربین را دارند. هاردهای ‌ WD Purple برای استفاده در مکان‌هایی مانند منازل، فروشگاه‌ها و ادارات مناسب هستند، در حالی که از هاردهای WD Purple NV در مراکز تحت شبکه استفاده می‌شود.

  • هارد اینترنال طلایی وسترن دیجیتال

هاردهای طلایی وسترن دیجیتال، تخصصی‌ترین هاردهای این شرکت محسوب می‌شوند که به طور ویژه برای دیتاسنترها ساخته شده‌اند. در واقع این دسته از هاردها را می‌توان حرفه‌ای‌ترین نسل هاردهای اینترنال دانست که دارای ویژگی‌های خاصی نیز هستند. هاردهای طلایی وسترن دیجیتال دارای سرعت زیاد، آستانه تحمل بالا در برابر گرما، دقت فوق‌العاده، لرزش کم و برخوردار از دو پردازنده هستند.

هارد اینترنال طلایی وسترن دیجیتال

هاردهای طلایی وسترن دیجیتال جزو گران‌ترین هاردهای این برند هستند و البته انواع هارد اینترنال سبز وسترن دیجیتال نیز ارزان‌ترین دسته هاردهای اینترنال این شرکت می‌باشند.

جمع‌بندی رنگ‌های هارد وسترن دیجیتال

هارد سبز: هاردهای سبز رنگ شرکت وسترن دیجیتال، برای ذخیره دائمی و طولانی به کار می‌روند. این هاردها مزایای مختلفی مانند مصرف انرژی کم، صدای اندک و قیمت مناسب دارند.

هار آبی: هاردهای آبی را می‌توان پرطرفدارترین هاردهای وسترن دیجیتال دانست که برای کامپیوترهای خانگی و رده متوسط، مناسب هستند. سرعت چرخش در این هاردها برابر با ۵۴۰۰ است و در برخی مدل‌های آن به ۷۲۰۰ دور در دقیقه نیز می‌رسد.

هارد مشکی: هاردهای مشکی برند وسترن دیجیتال برای گیمینگ و پردازش محاسباتی به کار می‌روند و قدرت موتور این هاردها ۷۲۰۰ دور در دقیقه است.

هارد قرمز: هاردهای قرمز وسترن دیجیتال، مناسب استفاده در شبکه و واحدهای NAS هستند و به کارگیری این هاردها در بخش خانگی توصیه نمی‌شود.

هارد بنفش: هاردهای بنفش برای استفاده در سیستم‌های نظارتی و دوربین‌های مداربسته ساخته شده‌اند که در بیشتر طول شبانه‌روز روشن هستند.

هارد طلایی: هاردهای طلایی، هاردهای رده‌بالای وسترن دیجیتال هستند و مناسب برای استفاده در دیتاسنترها می‌باشند. این هاردها که معمولا روشن هستند، هم تحمل گرما را دارند و هم از سرعت بالایی برخوردارند.

نکته: اگر می‌خواهید یکی از هاردهای اکسترنال وسترن دیجیتال را بخرید به یاد داشته باشید رنگ‌های سبز، آبی و مشکی آن‌ها برای PC و مصارف خانگی مناسب هستند.

  • هارد سیگیت

شرکت سیگیت نیز مانند وسترن دیجیتال، یکی از بهترین تولیدکنندگان هارددیسک‌ها و دیگر ابزارهای ذخیره‌سازی اطلاعات است که محصولاتش در سراسر جهان، فروش بالایی دارند. این شرکت در سال ۱۹۷۹ میلادی توسط آلن شوگرت با نام تجاری «شوگرت تکنولوژی در آمریکا تاسیس شد.

شرکت سیگیت مانند شرکت وسترن دیجیتال، هاردهای خود را براساس نیاز کاربرانش، دسته‌بندی کرده است و دسته‌های مختلف هارد سیگیت شامل BarraCuda، BarraCuda Pro، Iron Wolf و Sky Hawk هستند که در ادامه به توضیح هر یک از آن‌ها می‌پردازیم.

  • هارد اینترنال سیگیت باراکودا (BarraCuda)

هاردهای سیگیت باراکودا برای استفاده در بخش خانگی و اداری طراحی شده‌اند و از آن‌ها می‌توانید برای ذخیره فیلم، موسیقی و بازی‌های نه چندان سنگین استفاده کنید. از آن‌جایی که این دسته از هاردهای سیگیت سرعت بالایی دارند، باراکودا نام‌گذاری شده‌اند که نام نوعی ماهی سریع است.

هارد اینترنال سیگیت باراکودا

هاردهای باراکودا قابل اعتماد و همه کاره هستند و در دو سایز ۲.۵ اینچی و ۳.۵ اینچی تولید می‌شوند. هاردهای ۲.۵ اینچی سیگیت باراکودا مخصوص لپ‌تاپ هستند و هاردهای ۳.۵ اینچی باراکودا نیز برای استفاده کامپیوترهای رومیزی ساخته شده‌اند. ما در اینجا به توضیح درباره هاردهای ۳.۵ اینچی باراکودا می‌پردازیم و درباره هاردهای ۲.۵ اینچی باراکودا در فرصتی دیگر صحبت خواهیم کرد.

هارد ۳.۵ اینچی باراکودا

هاردهای ۳.۵ اینچ سیگیت باراکودا دارای ظرفیت‌های مختلفی هستند که از ۵۰۰ گیگ شروع می‌شود و هر کابری با توجه به نیازش می‌تواند ظرفیتی متناسب با نیازش را انتخاب کند.

از طرف دیگر، هاردهای سیگیت باراکودا دارای کش ۳۲ تا ۲۵۶ مگابایت هستند و البته کش هارد تاثیری زیادی در سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات دارد؛ پس هنگام خرید هارد باراکودا به یاد داشته باشید هر چقدر کش آن بیشتر باشد، سرعتش بالاتر خواهد بود.

همچنین هارد ۳.۵ اینچی سیگیت باراکودا از درگاه SATA 3.0 استفاده می‌کند که نسل آخر پورت SATA می‌باشد.

  • هارد اینترنال سیگیت باراکودا پرو (BarraCuda pro)

هاردهای اینترنال سیگیت باراکودا پرو مانند هاردهای دسته باراکودا در دو سایز ۲.۵ اینچی و ۳.۵ اینچی تولید می‌شوند. به طور کلی هاردهای سیگیت باراکودا پرو برای افراد حرفه‌ای به ویژه طراحان مناسب هستند که نیاز به رندر گرفتن و پردازش‌های بالا دارند.

هارد اینترنال سیگیت باراکودا پرو

همچنین ظرفیت این دسته از هاردهای سیگیت از ۲ ترابایت تا ۱۴ ترابایت می‌باشد. البته هارد سیگیت باراکودا با دور چرخش ۷۲۰۰ RPMو حافظه کش ۲۵۶ مگابایت، سرعت خوبی را برای کاربران به ارمغان می‌آورد.

  • هارد اینترنال سیگیت گرگ آهنی (Iron Wolf)

یکی از نکات قابل توجه درباره هاردهای اینترنال گرگ آهنی شرکت سیگیت، این است که در ساخت آن‌ها از گاز هلیوم استفاده شده است. استفاده از گاز هلیوم در این دسته از هاردها باعث می‌شود آن‌ها در برابر ضربه‌های ناشی از لرزش مقاوم باشند و عمر طولانی داشته باشند. در واقع وقتی موتور محرک دیسک‌ها با سرعت به چرخش در می‌آید موجب لرزش میشود و این لرزش‌ها ممکن است باعث آسیب به دیسک‌های هارد ‌شوند. لازم به ذکر است هاردهای سیگیت گرگ آهنی در ظرفیت‌های بالاتر از ۴ ترابایت دارای سنسوری به نام RV هستند که لرزش‌های بیشتر را کنترل می‌کند.

هارد اینترنال سیگیت گرگ آهنی

همچنین انواع هارد اینترنال سیگیت گرگ آهنی که همزمان با هاردهای قرمز وسترن دیجیتال وارد بازار شده‌اند برای بخش NAS سرورها ساخته شده‌اند و البته به دلیل برخورداری از قابلیت RAID می‌توانند منجر به ایجاد شبکه‌ای از هاردها شوند. سرعت موتور نیز در این دسته از هاردها در ظرفیت‌های ۱ تا ۴ ترابایت برابر با ۵۹۰۰ دور دقیقه می‌باشد و دور موتور آن‌ها در هاردهای ۶ تا ۱۴ ترابایت حدود ۷۲۰۰ RPM است.

  • هارد اینترنال سیگیت عقاب آسمان (Sky Hawk)

این دسته از هاردهای اینترنال سیگیت به دلیل کیفیت بالا، قدرت فوق‌العاده و سرعت زیاد، عقاب آسمان نامگذاری شده‌اند. هاردهای اینترنال سیگیت عقاب آسمان مخصوص دستگاه‌های نظاراتی و دوربین‌های مداربسته طراحی شده‌اند که همیشه روشن هستند. این دسته از هاردهای سیگیت که رقیب قدرتمند هاردهای بنفش وسترن دیجیتال محسوب می‌شوند می‌توانند تصاویر ۶۴ دوربین را به صورت HD ذخیره کنند.

هارد اینترنال سیگیت عقاب آسمان

ظرفیت هاردهای اینترنال سیگیت عقاب آسمان از ۱ تا ۱۴ بایت است و همه انواع این هارد به دلیل برخورداری از قابلیت Image Perfect جلوی از بین رفتن فریم‌های تصاویر را می‌گیرد. همچنین شرکت سیگیت، سری جدید هاردهای مدل Sky Hawk  را با نام Sky Hawk Al به بازار عرضه کرده است که تفاوت‌های قابل توجهی با مدل‌های قدیمی این دسته دارد. مهم‌ترین ویژگی‌های مدل Sky Hawk Al را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • توان انتقال اطلاعات تا ۵۵۰ ترابایت در سال
  • برخورداری از حس‌گر VR
  • ویژه سیستم‌های نظارتی و دوربین‌های مداربسته تحت شبکه یا NVRها
  • ظرفیت ۸ و ۱۰ ترابایت با حافظه کش ۲۵۶ مگابایتی

جمع‌بندی مدل‌های مختلف هاردهای سیگیت

هاردهای سیگیت BarraCuda و BarraCuda pro برای مصارف خانگی مناسب هستند. استفاده از هاردهای Iron Wolf نیز به گیمرها پیشنهاد می‌شود. همچنین هاردهای اینترنال Iron Wolf برای انتقال اطلاعات در شبکه هم به کار می‌روند و البته برای دوربین‌های نظارتی و مداربسته، هاردهای Sky Hawk، بهترین انتخاب هستند.

در کل هم باید بگوییم که هاردهای اینترنال وسترن دیجیتال در مقایسه با هاردهای سیگیت، ارزان‌تر هستند.

من زینب نثار هستم جامعه‌شناسی خوندم و خیلی تصادفی به دنیای تولید محتوا وارد شدم. حالا عاشق نوشتن هستم و از اینکه توی کارم هر روز چیز جدید یاد می‌گیرم لذت می‌برم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 5 =

جدول مقایسه